2016’nın bilim-kurgu ve süper kahraman filmleri

2016 yılı bilim-kurgu ile teknolojiyi ve oyun uyarlamalarını beyaz perdede görmekten hoşlananlar için dolu dolu bir yıl olacak. 2016’da vizyona gireceği açıklanan bilim-kurgu filmlerini sizin için listeledik.

Batman v Superman Dawn of Justice

Dc Comics tarafından açıklandığı ilk günden itibaren büyük bir heyecan ve merak yaratan film 25 Mart 2016’da vizyona giriyor. Süper kahramanların kötülerle mücadelesinin anlatıldığı furyanın yerini, süper kahramanların süper kahramanlarla mücadelesini anlatan filmler alıyor. Dawn of Justice, 200 milyon dolarlık dev bütçesiyle bu alanda en dikkat çeken film diyebiliriz. Hanry Cawill’i Superman rolünde göreceğimiz filmin Batman‘i ise Ben Affleck olacak. Gotham’dan Metropolis’e gitmek zorunda kalan Batman ile dünyaya henüz inmiş, güçlerini kontrol edemeyen Superman’in mücadelesini anlatacak olan filmin konusu Frank Miller’ın 1986 tarihli romanından uyarlandı ve senaryolaştırması David S. Gayer tarafından yapıldı. Yönetmen koltuğunda ise Watchmen’in stil sahibi yönetmeni Zack Snyder oturuyor.

 

Deadpool

Marvel’ın anti kahramanlarından Deadpool’un hayran kitlesinin uzun yıllardır beklediği film 12 şubat 2016’da geliyor. Bir kahramana yakışmayan hareketlerin pek çoğuna sahip Wilson’ın hastalığına çare ararken katıldığı Weapon X adlı tedavi programından sonuç alamayıp ölüm havuzuna gönderilmesiyle başlayan korkunç deneylerin yarattığı psikolojik sorunlarıyla baş etmeye çalışırken intikam mücadelesine koyulan kahramanın hikayesini konu alan Deadpoll’un yönetmen koltuğunda Tim Miller oturuyor.

 

Captain America Civil War

Marvel evreninin en önemli yapı taşlarından biri olan Civil War hikayesi beyaz perdedeki yerini 6 mayıs 2016’da alacak. Captain America ve Iron Man’in etrafında ilerleyecek hikayede süper kahramanların kendi aralarında çekişmeye düşmeleri konu alınacak. Ultron patlaması sonrası pek çok insanın zarar görmesi sonucu hükümetin süper kahramanlara yönelik güvenlik yasası çıkarması Captain America ve Iron Man’i birbirine düşürür. Süper kahramanların devletin silahı gibi kullanılmasına karşı çıkan Captain America ve yasayı destekleyen Iron Man kendi yanlarına aldıkları süper kahramanlarla birlikte mücadeleye başlarlar. Filmde diğer serilerde de rol alan Robert Downey Jr, Chris Evans, Scarlett Johansson gibi yıldızlar rol alacak. Detayları ve fragmanları henüz yayınlanmayan filmin yönetmen koltuğunda Anthony Russo ve Joe Russo oturuyor.

civil war

 

Passengers

Bilim-kurgu ve romantizmi doruklarına kadar işleyen film, iddialı bir bütçeyle 21 Aralık 2016’da vizyona girecek. Uzaya çıkarılan binlerce insanın uyutulması ve ileride yaşamlarını burada sürdürmelerini amaçlayan bir proje kapsamında, binlerce kişiden sadece biri uykusundan erken uyanarak tüm planları altüst eder. Hem de uyanması gerektiği tarihten tam 60 sene erken. Gezegende yapayalnız bir hayata alışmak hiç kolay değilken ikinci bir yolcu daha uyanır. Tabii bu ikinci yolcu gezegenin en güzel kızıdır. Ve gezegende masalsı bir macera başlar. Jennifer Lawrance ve Chris Pratt’ın başrollerini paylaştığı film, Sony tarafından henüz resmen açıklanmayan ama kulislerde konuşulan 230 milyon dolarlık bütçesiyle gişe rekorları kırmayı hedefliyor.

passengers

Dr. Strange

Marvel dünyasının en güçlü karakterlerinden biri olmasına rağmen sürekli geri planda kalmış Dr. Strange genelde Örümcek Adam çizgi romanında ortaya çıkıp, gücüyle ve farklı yetenekleriyle merak uyandırırdı. Marvel serilerinin takipçilerinin bu merakına kayıtsız kalınmadı ve 4 Kasım 2016’da vizyona girecek Dr. Strange’in çalışmaları tamamlandı. Başarılı ve umursamaz bir cerrah olan Stephen Strange’nin astral seyahatler yapabilen bir büyücü süper kahramana dönüşmesini konu alacak olan film, eğer beklenen ilgiyi görebilirse yepyeni bir serinin başlangıcı olabilir. Dr. Strange’i Sherlock dizisinden tanıdığımız Benedict Cumberbatch oynarken diğer rollerde Tilda Swinton, Rachel Mcadams, Chiwetel Ejiofor olacak. Filmin yönetmen koltuğunda ise Dünya’nın Durduğu Gün‘ün yönetmenliğini yapan Scott Derricson oturuyor.

1261143-dr_strange_by_yamao (1)

The Blob

Bilim-kurgu ile korkuyu birleştiren ilgi çekici bir yapım. Henüz vizyon tarihi belli olmasa da 2016 yılı olarak duyurulmuştu. Samuel L. Jackson’ı başrolde göreceğimiz film dünyaya düşen bir meteorun üzerindeki jöle kıvamında bir organizmanın insanları ele geçirmesini konu alıyor. 1958 yapımı aynı isimli filmin ilk uyarlaması yine aynı isimle 1988’de Chuck Russell tarafından yapılmıştı. Yeni filmin yönetmen koltuğunda Simon West oturuyor. Simon West daha önce The Expendables 2 (Cehennem Melekleri 2) ve Lara Croft’u yönetmişti.

blob

 

Assassin’s Creed

Daha önce dizisi yapılan Assassin’s Creed’in beyaz perdeyle ilk tanışması 21 Aralık 2016’da olacak. Assassin’s Creed fanları tarafından heyecanla beklenen filmin başrolünde X-Men serisinde Magneto rolünü üstlenmiş ünlü oyuncu Michael Fassbender yer alacak. Bir barmenin kaçırılıp suikastçi atalarının yeteneklerinin kazandırılması ve kötü amaçlar için kullanılmasıyla başlayan macerasını anlatan filmin oyunları kadar başarılı olup olmayacağı büyük merak konusu. Filmin yönetmen koltuğunda Macbeth’le tanıdığımız Martin Kurzel oturuyor. Filmde yine Macbeth’ten tanıdığımız Marion Cotillard da rol alacak.

assassins

Warcraft

eSports’un gözde oyunlarından World of Warcraft’ın sinema uyarlaması 11 Haziran 2016’da vizyona girecek. World of Warcraft oynayanların merakla beklediği filmde başrolde Vikings dizisinde Ragnar’ı canlandıran Travis Fimmel rol alıyor. Anduin Lothar’ın hikayesini konu alacak filmin yönetmeni Duncan Jones. Bütçenin 100 milyon dolardan fazla olacağı konuşuluyor. Filmde ayrıca Toby Kebbell, Paula Patton gibi yükselen yıldızları da izleyeceğiz.

warcraft

 

X-Men: Apocalypse 

X-Men çizgi romanlarının en güçlü kötülerinden olan, Antik Mısır’a dayanan varlığı ve yetenekleriyle tüm mutant dünyasını kapsayacak bir savaşı başlatacak olan Apocalypse’nin durdurulması için mücadele edecek X-Men ekibinin mücadelesini konu alacak X-Men: Apocalypse, 27 Mayıs 2016’da vizyona girecek. Güçlü oyuncu kadrosu ve bütçesiyle 2016’yı kasıp kavurması beklenen filmin yönetmen koltuğunda daha önceki X-Men filmlerinden de tanıdığımız, Olağan Şüpheliler’in efsane yönetmeni Bryan Singer oturuyor. Jennifer Lawrance, Nicholas Hoult, Michael Fassbender gibi oyuncuların yanı sıra Game of Thrones’ta Sansa Stark’ı canlandıran Sophie Turner da rol alacak. İddialı yapımın en büyük handikapı ise Wolverine’le bütünleşmiş Hugh Jackman’ın filmde yer almaması olacağa benziyor.

X1.0.0

Rouge One: Star Wars

İmparatorluğun en güçlü silahı olan Death Star’ın planlarını çalmaya çalışan direnişçilerin hikayesini konu alan Star Wars serisinin yan filmi Rouge One, 16 Aralık 2016’da vizyona girecek. Walt Disney tarafından yapılan film, Star Wars fanatiklerinin şüphelerini giderebilecek mi bilinmez ama yeni filme önyargılı bakanlar da dahil çok kişinin Star Wars adının verdiği heyecanla 2016’yı beklediğini söyleyebiliriz. Filmin başrollerinde Her Şeyin Teorisi‘ndeki performansıyla Oscar’a aday olan Felicity Jones ve Hannibal Lecter rolüyle beğeni toplayan Mads Mikkelsen yer alacak. Filmin yönetmeni ise Godzilla’nın yönetmenliğini yapan Gareth Adams.

starwars-rogueone-cast

Indepence Day 

1996’da çekilen Indepence Day filminin ikincisi geliyor. Will Smith’in oynadığı ilk filmde, 4 Temmuz’da uzaylıların dünyaya saldırmasını konu alan film büyük ilgi görmüş ve o dönemdeki görüntü kalitesiyle sinema dünyasında yankı uyandırmıştı. Aradan geçen 20 yılın ardından revize edilcek filmin başrollerinde Maika Monroe ve Liam Hemsworth yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise ilk filmin de yönetmeni olan Roland Emmerich oturacak.

independence-day-film-header-front-main-stage-1

 

Iron Sky: The Coming Race

Absürt komedi ve bilim-kurgunun ilginç örneklerinden Iron Sky 2, Aralık 2016’da vizyona girecek. Berlin’in müttefikler tarafından işgal edilmesinden sonra Ay’a kaçan Hitler’in dünyayı ele geçirme çabalarını konu alacak filmde uzaylılardan dinozorlara birçok garip yaratıkla karşılaşabilirsiniz. Eğlenceli ve farklı konusuyla beyaz perdeye renk katacak filmin yönetmen koltuğunda Timo Vuorensolo oturuyor.