Röportaj | Enhar Güreşçi

“Bu ne şimdi? Yani ne oluyor böyle yapınca?” gibi sorularla sıkça karşılaşan cosplayer’ları sorgulamadan anlamaya ve onları ‘hayatın içinde’ görmeye çalıştık.

Bu kez konuğumuz Enhar Güreşçi. “Babanneye anlatır gibi anlat, nedir bu cosplay?” sorusuyla başladık birbirinden güzel fotoğraflarla devam ettik.

enhar-guresci

Herkes az çok bilgisayar oyunu oynamıştır, film ve çizgi film izlemiştir. Cosplay’i, “sanal karakterlerin kostümlerini gerçek hayata taşıyıp, onların saç ve makyajlarını yaparak canlandırmak” şeklinde tanımlayabiliriz.

enhar-guresci-3

Bir yılı aşkın süredir bu sektörün içerisindeyim. Karaktere bürünmenin dışında firmalar için cosplay kostümü üretimi de gerçekleştiriyorum.

İlk cosplay etkinliğime abimle gittim. Abim de cosplay’le ilgileniyordu. Bu etkinliğimde yaptığım cosplay’e gelen olumlu tepkiler sonrasında devam etmeye karar verdim. Arkadaş çevresinin de hoşuma gitmesi bu sektöre girişimde etkili oldu. Ayrıca elimin yatkın olması sayesinde hızlı bir başlangıç yapmış oldum.

enhar-guresci-4

Muhafazakar aile büyüklerim bile anlayışlı şekilde yaklaşıyorlar. Tabii tüm yaptıklarımı gördüklerini söyleyemeyiz. Annem bu konuda her zaman destekledi beni. Onun dışında, arkadaş çevrem genç olduğu için onlar da ilgiyle karşılıyor.

Kafamda belirlediğim süre yok ama şu an için cosplay’i bitirme planım da yok. Profesyonel iş hayatıyla cosplay’i birlikte sürdürenler de var. Ben neredeyse haftanın 5 gününü cosplay’e ayırıyorum ve bundan keyif alıyorum. Eğer profesyonel bir iş olursa bu süre azalabilir.

enhar-guresci-5

Herkes elinin yatkınlığını bilir. Eskiden el işi dersi vardı, orada yaptıklarınız size referans olabilir. Bu işe girişmek isteyenler, ilk etapta yapabilecekleri bir kostümle başlasınlar. Zor bir kostüme başlayıp yapamazlarsa eleştirilere maruz kalabilir. O karakteri seven oyuncular veya cosplay’ciler dalga geçebilirler. İlk yaptığınız çok süper olmayabilir ama çabalamak gerek.

enhar-guresci-6

Yeni başlayanlar çok soru soruyor. Kendi sosyal medya sayfalarımızda video veya fotoğraflarla cosplay yapım aşamalarını paylaşıyoruz. Yakın çevremde olan ve hevesli arkadaşlarıma kostüm yapımında çok destek oldum.

enhar-guresci-7

Bu röportaj Stuff Ağustos 2015 sayısında yayınlanmıştır.

Yazı: Egemen Özten

Fotoğraflar: Erkan Ertuğrul

Karakterler: Dante, Half Life

Benzer röportajlar: Melodi Kızılgün, Grinningsun Cosplay