Bill Gates ve Mark Zuckerberg temiz enerji için bir arada

Bill Gates ve Mark Zuckerberg temiz enerji kullanımının özendirilmesi için ortak çalışma başlattı. Zuckerberg, “Breakthrough Energy Coalition” isimli girişimleri ile ilgili detayları pazar akşamı, Paris’te düzenlenecek olan COP21 İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde kişisel Facebook hesabından paylaştı.

Gates-Zuckerberg

 

Zuckerberg ve karısı Priscilla Chan tarafından düzenlenen kampanyaya yalnızca Bill Gates destek vermiyor. Amazon CEO’su Jeff Bezos, Virgin kurucusu Richard Branson ile Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma de destekçiler arasında yer alıyor.

Bill-Gates

 

Bill Gates’in ayrıca Barack Obama’nın Paris’te düzenleyeceği başka bir temiz enerji projesine de katılımı bekleniyor. “Mission Innovation” isimli girişim enerji araştırmaları yatırımlarını önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar dolardan 20 milyar dolara arttırarak iki katına çıkarmayı amaçlıyor. Aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Hindistan’ın da bulunduğu 19 ülke programı imzaladı.

Mark Zuckerberg, chief executive officer of Facebook Inc., speaks during the Facebook F8 Developers Conference in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, March 25, 2015. Zuckerberg plans to unveil tools that let application makers reach the social network's audience while helping the company boost revenue. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

 

Zuckerberg tarafından geliştirilen çalışma, Mission Innovation’a katılım gösteren ülkelerle birlikte hareket ederek temel ve uygulamalı araştırmalara yüklü fon taahhütleri sağlayacak. Temiz Çevre Koalisyonu aynı zamanda sıfıra yakın karbon salınımı yapan, herkese sağlıklı ve uygun fiyatlı enerji üretimi sunan yeni büyümekte olan şirketlere yapılacak yatırımlara odaklanacak.

Facebook sayfasında paylaştığı yazısında Zuckerberg temiz enerji kullanımının daha iyi bir dünyanın inşasında temel noktalardan biri olduğuna vurgu yaparak “güvenli enerji ve durağan bir iklim olmadan eğitim gibi diğer konularda anlamlı bir ilerleme kaydedemeyeceğiz.Sürdürülebilir enerji çalışmalarındaki ilerleme çok yavaş ve günümüzdeki sistem bizi daha hızlı ilerletecek yeniliklerin gerçekleştirilmesi için yüreklendirmiyor” dedi.