Çizgi roman severlerin ilgisini çekecek 16 Twitter hesabı

Arşiv meraklılarını mutlu edebilecek Twitter hesaplarından sonra çizgi roman severleri mutlu edebilecek Twitter hesaplarıyla karşınızdayız.

Bu arada baştan söyleyelim, listeyi hazırlarken hesapların Türkiye’den olmasına dikkat ettik.

Devrim Kunter

Kitaplarını kendi hazırlayıp kendi basan, kendi dağıtan Devrim Kunter’i, karizmatik karakteri Seyfettin Efendi’den tanıyorsunuz (tanımalısınız). Twitter hesabının daha aktif olmasını bekliyorz tabii ki.

 

Melike Acar  

Bir dönem “James Hetfield’ın keşfettiği illüstratör” başlıklı haberlere konu olan Melike Acar’ın Twitter hesabında pek çok eserinin ‘tasarım aşamasına’ ve çalışma ortamına şahitlik edebilirsiniz.

 

Mahmud Asrar

Meşhur Çapa Çizgi Roman Grubu‘nda da yer almış olan Mahmud Asrar, birçok genç çizerin hayallerini gerçekleştirmiş durumda. Yani kendisi, yolu DC Comics’e ve Marvel’e uğramış, dünya çapında ‘yetkili bir abi’.

 

Yıldıray Çınar

Çapa Çizgi Roman Grubu ve ‘dünya çapında’ demişken, Yıldıray Çınar’dan bahsetmemek olmaz. Zaten onu hepiniz tanıyorsunuz (tanımalısınız).

 

Sümeyye Kesgin

Halen Image Comics’le çalışan Sümeyye Kesgin’in aktif bir de blogu var.

 

Berat Pekmezci

Levent Cantek’le birlikte hazırladığı Dumankara, Emanet Şehir ve Uzak Şehir’le tanıdığımız Berat Pekmezci de Twitter’ı aktif kullanan çizerlerden.

 

Levent Cantek

Evet, yukarıda bahsi geçen Levent Cantek. Türkiye’de çizgi roman denlince akla gelen ilk isimlerden (hayır, çizer değil). Adeta ayaklı bir çizgi roman kütüphanesi. Gayet doyurucu ve ufuk açıcı bir de blogu var kendisinin.

 

Kahramangiller

Sadece bir Twitter hesabı değil tabii ki. Sinemadan çizgi romana, oyundan kitaba pek çok doyurucu içeriğin yer aldığı bir site aslında.

 

Çizgi Roman Yolculuğu

Duyurulduğu ilk günden beri merakla takip ettiğimiz bir proje Çizgi Roman Yolculuğu. Hatta geçtiğimiz şubat ayında, yönetmeni Öner Biberkökü’yle de konuyla ilgili kısa bir röportaj yapmıştık. Merak eden şurada bulabilir.

 

Kenan Yarar

Kenan Yarar’ı anlatmaya gerek yok.

 

Gerekli Şeyler

1996’dan bu yana faaliyette olan ve çizgi roman, manga, figür, heykel gibi pek çok ürün satın alabileceğiniz Gerekli Şeyler’in Twitter hesabını takip ederek indirimlerden ve son çıkan ürünlerden haberdar olabilirsiniz.

 

JBC Yayıncılık

Yine indirimlerden ve son çıkan ürünlerden haberdar olabileceğiniz bir hesap.

 

Sırtlan Kitap

Çizgi roman başta olmak üzere birçok görsel / kültürel eseri basma hedefiyle 2013’te yola çıkan kitabevinin Twitter hesabı.

 

GeekYapar

Adından da anlaşılacağı üzere, Türkiye’deki geek nüfusuna hitap eden ve düzenli olarak nitelikli içerik üreten bir site GeekYapar. Tabii ki bolca çizgi roman içeriği de mevcut.

 

Flaneur Books

Yine esaslı kitaplar basan bir yayınevi. Flaneur Atölye diye de güzel bir oluşumu var.

 

Zeynep Özatalay