IBM sezgisel çağa geçiyor I CES 2016

turkcellStuff, Turkcell’in katkılarıyla CES 2016‘dan bildiriyor.

Etkinlikten haberlerin tamamını burada bulabilirsiniz.

 

Teknoloji dünyasının kalbinin attığı CES 2016‘da ikinci günün ‘keynote’ konuşmasını yapanlar arasında IBM‘in Başkanı ve CEO’su Ginni Rometty de vardı.

IBM’deki kariyerine 1981’de başlayan ve zaman içinde şirketin zirvesine yükselen Rometty, IBM’in vizyonunu, yaptıkları ortaklıkları, geliştirmeyi planladıkları ürünleri ve beklentilerini CES 2016’da katılımcılarla paylaştı.

Oturumunda hepimizin bildiği sevimli yapay zeka Watson‘dan bahseden Rometty, şirketin uzun süredir uzak durduğu son tüketici ürünlerine odaklanacağının altını çizdi. Buna, bağlantılı mutfak ürünlerinden ve fitness cihazlarından başlayacaklarının sinyalini veren Rommetty, IBM’in yapay zeka ve veri analitik teknolojisinin kullanılması temelinde yatıyor.

Rometty, yeni bir yazılımın duyurusunu oturum sırasında yaparken, son dönemin popüler spor ürünleri markası Under Armour‘un da bu ortaklığın bir parçası olduğunu söyledi. Under Armour network’ündeki 160 milyonu aşkın kullanıcının antrenman planlarını takip edecek olan IBM’in Watson yapay zekası sayesinde kullanıcılar daha verimli çalışabilecek.

ces2016-ibm

 

Rometty, “Artık sistemleri programlamadığımız bir döneme giriyoruz. Onlar anlıyorlar, anlam veriyorlar ve öğreniyorlar” yorumunu yaptı. SoftBank ile geliştirilen Watson destekli robotu Pepper‘a da büyük önem verdiklerini onu sahneye çıkararak gösteren Rometty, kuruluşun bir diğer önem verdiği alanın mutfaklar olduğunun altını çizdi.

Rometty’nin açıklamasına göre, yakın zamanda IBM ile Whirlpool ortaklığıyla ürünler görebileceğiz ve bu sayede elde edilen verilerle kullanıcı sezgisel aşçılığa doğru bir geçiş yapabilecek.

Bilişim şirketi yakın zamanda, Chef Watson ismi verilen bir makine öğrenme sistemi geliştirdi. Sistem, Bon Appetit dergisinden elde edilen tarifleri kullanarak yemek önerileri yapabiliyor. Bu öneri ve tavsiyeler Whirlpool‘un en son çıkan fırınlarına akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla aktarılabilecek. Rometty, “Bu tür ortaklıklar bizim için çok önemli. Yeniden yaratılan bir IBM yükseliyor. Birçok insan bizi donanım, yazılım ya da hizmet şirketi olarak görüyor. Biz bunların hepsini yapıyoruz ama artık sadece bunları yapmıyoruz” diyerek IBM’in yakın gelecekteki vizyonunu gözler önüne serdi.