Galaxy S6’dan Galaxy S7’e geçmeli mi?

Akıllı telefon dünyası Barcelona’daki MWC’de adeta çılgın atıyor. Samsung da önceki gün yeni akıllı cihazı Galaxy S7‘yi tanıttı. Tabii bu da akıllara şu soruyu getirdi: Halihazırda Galaxy S6 kullanıcıları akıllı telefonlarını değiştirmeli mi, yoksa değiştirmemeli mi?

Sizler için, cihazların artılarını ve eksilerini listeledik.

galaxy_s7

ÇOK DAHA İYİ BİR KAMERA İSTİYORSANIZ ALIN

Evet, bu özellik S7 serisinin yeni özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Yeni telefonlar genelde 12 MP gibi daha düşük megapiksel sayısını tercih ediyor fakat enstantane aralığı ve 1.4μm piksellik sensörü sayesinde başarılı sonuçlar elde edebiliyor. Buna bir de dual-pixel otofokus da eklenince düşük ışık şartlarında bile kötü fotoğraf çekmek için zorlamanız gerek.

s7_and_s7_edge

ÇOK DAHA İYİ BİR EKRAN İSTİYORSANIZ ALMAYIN

Samsung, 2K Super AMOLED’e sırtını yaslamaya devam ediyor ve S7’nin ve S7 edge‘in 2560x 1440 çözünürlüğe sahip ekranı var. S7’nin piksel yoğunluğu aynı kalırken S7 Edge’inki biraz düştü. 577 ppi’dan 534 ppi’a düşen cihazın ekran boyutunun 5.7 inç olduğunu hatırlatmak gerek. S6 Edge Plus’un ekran yoğunluğu 518 ppi’dı. Eğer 4K ekran beklentiniz varsa, bu cihazı almayın.

s7_camera_0

ÇOK DAHA İYİ BİR BATARYA PERFORMANSI BEKLİYORSANIZ ALIN

Galaxy S7, S6’nın 2550 mAh’lik bataryasına oranla daha büyük 3000 mAh’lik bataryayla geldi. Teknik olarak, ekran özelliklerinde ahım şahım bir değişiklik olmadığı için bu artış sadece birkaç saate denk gelecek gibi görünüyor. Hızlı şarj özelliği kabloluda ve kablosuz olarak kullanılabildiği için, anında telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

BATARYANIZI DEĞİŞTİRMEK İSTERSENİZ ALMAYIN

… zaten değiştiremezsiniz. Samsung yine yekpare kasa yaparak bataryanın çıkmasının önüne geçti. Sosyal medyada Samsung meraklıları markayı topa tuttu. Neyse, zaten herkesi memnun etmek imkansız.

s7_waterproof

TELEFONUNUZU SUDA KULLANMAK İSTERSENİZ ALIN

Maceracı bir kişiliğiniz varsa veya bol bol telefonu suya düşürüyorsanız bu telefonu alın. IP68 garantisi altında piyasaya çıkan telefon 30 dakika boyunca 1.5 metre suda kalabiliyor ve toza ve çamura karşı da dayanıklı. Artık Galaxy S7’nizi plajda fermuarlı şeffaf çantada taşımak zorunda değilsiniz.

s7_back

CİDDİ BİR DEĞİŞİKLİK ARIYORSANIZ ALMAYIN

Çünkü S6’dan sonra S7 ciddi bir değişiklik vadetmiyor. Görüntüsü bile neredeyse geçen senekinin bir versiyonu. Arka tarafının kavisli olması biraz farklı gelebilir ama Galaxy deneyimine olumlu bir katkısı olduğu gerçeği yadsınamaz. Eğer farklı bir tasarım bekliyorsanız, sonraki nesli bekleyebilirsiniz.

hybrid_sim_tray

HAFIZANIZI ARTIRMAK İSTİYORSANIZ ALIN

S6, 32 GB, 64 GB ve 128 GB depolama alınıyla geliyordu. Fakat herhangi bir SD kart girişi olmaması çoktandır tartışılan bir konuydu. İşte şimdi karşımızda S7 var. Her ne kadar yekpare bir tasarımı olsa da aynı SIM kart yuvasında olduğu gibi bir microSD girişi karşımıza çıkıyor. Yine de 32 GB ve 64 GB’lık modellerle karşımıza çıkan S7’nin hafızasını 200 GB’a kadar artırabiliyorsunuz. Bu sayede de ne kadar saçma sapan fotoğraf, video, kitap ve dosya yüklemek isterseniz karşınızda hiçbir engel kalmıyor.

SONUÇ OLARAK…

Elbette Galaxy S7, Galaxy S6’dan çok daha iyi bir telefon. Hiçbir marka amiral gemisi olarak önceki modelden bir adım geriye gitmez. Fakat S7’nin ne kadar büyük bir adım attığı tartışılıyor. Bu telefon tam bir Samsung meraklısını memnun edecek türden. microSD desteği, suya ve toza dayanıklılık önemli fakat en önemli fark kamerada. Piksel sayısında bir düşüş olması kafalarda soru işareti yaratabilir fakat ilk denemelerimizde kameranın hızlı olması ve fazladan ışığı kareye dahil etmesi bütün kötü düşünceleri ortadan kaldırıyor. Bizce Galaxy S6 sahipleri telefonlarına sıkı sıkıya sarılacak fakat bu ekstra özelliklerin büyük çoğunun aklını çeleceğine şüphe yok.

 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

İlk karşılaştırma: Galaxy S7 mi, LG G5 mi?

İlk karşılaştırma: Galaxy S7 mi, iPhone 6s mi?