Otel resepsiyonunda bir robot

Ünlü otel zinciri Hilton, IBM ile işbirliğine imza attı. Bu işbirliğinin sonucunda IBM’in Watson programı dahilinde üretilen Connie isimli robot otel resepsiyonlarında kullanılacak. Hatta Virginia’da bulunan Hilton McLean’da kullanıma başlandı bile. Connie şimdilik otel müşterilerine otelin yakınlarındaki restoranlar, turistik bilgiler ve otel hakkında bilgiler veriyor.

Connie, Aldebaran Robotics tarafından üretilen Nao isimli robot temel alınarak üretilmiş. Aslında Nao için bu ilk görev değil. Daha önce Nao, Japonya’da bankalarda yardımcı olması için kullanılmıştı. Hilton’un kullandığı robot ise Watson yazılımıyla hayat buluyor. Bu sayede Connie insanların konuşmalarını daha net anlayıp ona göre cevap verebiliyor. Connie şimdilik turizm üzerine cevaplar verebildiği için WayBlazer’dan gerekli bilgileri alıyor.

Boston Dynamics ürettiği robotları daha zorlu şartlar altında çalıştırsa da Hilton çatısı altında kullanılan Connie’nin keyfi şimdilik yerinde gibi gözüküyor. Fakat Hilton yönetimi de Boston Dynamics’ten esinlenirse Connie’yi bavul taşırken görebiliriz.