iPhone’unuzda olması gereken uygulamalar

Apple, milyonlarca iPhone uygulaması arasında hafızamızı akıllıca kullanmamız ve gerçekten başarılı uygulamaları indirmemiz için  yardımcı olmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde 10 uygulamanın yer aldığı bir liste paylaşan şirket, bu uygulamaların her iPhone’da mutlaka olması gerektiğini söylüyor. İşte Apple’ın önerdiği 10 uygulama:

1) VSCO

Akıllı telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafların daha iyi görünmesini istiyorsanız VSCO’da yer alan çok sayıdaki retro filtre size yardımcı olacak. Uygulama, Instagram’a oranla daha fazla düzenleme yeteneği sunuyor.

Ücretsiz / iOS, Android

2) BuzzFeed Video

Şubat ayında mobil uygulamasını yayınlayan BuzzFeed, izlemeniz için tüm videolarını tek bir yerde topluyor. Böylece, hızlı ve lezzetli tariflerin paylaşıldığı Tasty, The Try Guys, Broke ve diğer gösterimleri görüntüleme imkanı veriyor.

Ücretsiz / iOS, Android

3) 1Password

Apple’a göre, 1Password uygulaması tüm web girişlerinizi ve gizli bilgilerinizi düzenlemeniz için en iyi uygulama. Kullanıcı dostu bir arayüzü bulunan uygulamaya masaüstü, telefon ya da Apple Watch gibi o an hangi cihazı kullanıyorsanız o cihazdan erişebiliyorsunuz.

Ücretsiz / iOS, Android

4) MSQRD

Facebook tarafından satın alınan Masquerade’in uygulaması, yüzünüze eğlenceli animasyon filtreler seçerek selfieler çekmenize imkan veriyor. Leonardo DiCaprio’nun Oscar törenlerindeki halinden maymuna kadar çok farklı efektler var. Uygulama ile videolar da çekebiliyorsunuz. Çektiğiniz fotoğrafları sosyal medya hesaplarınızdan da paylaşabilirsiniz.

Ücretsiz / iOS, Android

5) Venmo

Venmo uygulaması üzerinizde nakit para olmadığında tam bir hayat kurtarıcı. Uygulama, kolaylıkla arkadaşlarınıza geri ödeme yapmanızı sağlıyor. Kredi kartınız ile eşleştirdiğinizde, uygulama üzerinden akşam yemeği ya da kira gibi ödemelerinizi yapabiliyorsunuz. Venmo ayrıca minik bir sosyal ağ olma özelliği taşıyor. Böylece diğer insanların eğlenceli emojili açıklamaları sayesinde birbirlerine ne ödeme yaptıklarını görebiliyorsunuz.

Ücretsiz / iOS, Android

6) Dark Sky

Çoğu hava durumu uygulaması size hava durumuyla ilgili temel verileri aktarır ancak Dark Sky bu işi bi adım ileri taşıyor ve o anki durumunuza göre, bildirimleriyle size yağmur ya da kar yağacağını önceden haber veriyor. Minimalist tasarımıyla çok kullanışlı bir hava durumu uygulaması.

Ücretsiz / iOS

7) Replay Video Editor

Replay Video Editor isimli uygulama, eğer hızlı bir şekilde videolarınızı bir araya getirmek ve müzik eklemek istiyorsanız çok ideal. 27 farklı video stilini seçebiliyorsunuz ve hızlı bir şekilde içeriğinizi oluşturabiliyorsunuz.

Ücretsiz / iOS

8) RunKeeper

Spor yaparken size eşlik edecek olan RunKeeper uygulamasında farklı egzersiz biçimlerini seçebiliyorsunuz. Yeni rotalar ekleyebilir, GPS ve koşu istatistiklerinizi takip edebilirsiniz. Uygulama, kalp ritmi ölçme monitörü ve diğer fitness sensörleriyle bağlanabiliyor. Uygulama içerisinde kendinize kilo verme ya da yarışı tamamlamak gibi hedefler koyabilirsiniz. Daha sonra da sonuçlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilir, rekabetçi hissetmediğiniz günlerdeyse verilerinizi gizli tutabilirsiniz.

Ücretsiz / iOS, Android

9) Camera+

Camera+ Apple’ın kendi kamera uygulamasına en iyi alternatiflerden bir tanesi. Uygulamada odaklama, mükemmel ışık için kullanışlı ‘Lumy’ özelliği ve pek çok filtre bulunuyor. Ayrıca isterseniz ‘AirSnap’ ile iki iOS cihazını bir araya getirerek uzaktan fotoğraf çekebilirsiniz.

2,69 TL / iOS

10) Jet

Jet size büyük kazançlar sağlamaya söz veren bir alışveriş platformu. Ücretsiz kargo gibi hizmetleriyle öne çıkan servis, Amerika’daki internet alışverişlerinde Amazon’un yerine geçmeyi hedefliyor.

Ücretsiz / iOS, Android