Beyonce’nin ‘Lemonade’ şarkısı müzik servislerini karıştırdı

Beyonce’nin yeni albümü “Lemonade” piyasaya çıktı ama albümü sadece Tidal’dan dinlemek mümkün. Ünlü şarkıcı, Tidal’ın kurucusu olan eşi Jay-Z‘ye jest yaparak albümünü diğer müzik servislerinde yayınlamama kararı aldı.

beyonce jay-z

Hayranlarının sayısı oldukça fazla olan Beyonce, albümünü sadece Tidal’dan yayınladığı için bu çevrimiçi müzik dinleme platformu App Store’da ilk sıraya yerleşti. Ancak Android’de henüz en çok indirilen uygulamalar arasına giremedi.

Tidal aynı zamanda Prince’in tüm şarkılarının bulunduğu tek platform. Sanatçının ölümü sebebiyle de Tidal’a olan ilgi artmıştı. Tabii bu platformu en üst noktaya taşıyan Beyonce oldu.

Şimdilik zirvede olsa da Tidal 3 milyon kullanıcısıyla hala Spotify (30 milyon) ve Apple Music’in (11 milyon) oldukça gerisinde. Bu yüzden Jay-Z’nin yakın müzisyen arkadaşları yeni eserlerini öncelikle Tidal’da paylaşarak servise destek oluyor.

Haliyle, Spotify bu durumdan hiç memnun değil. Spotify yöneticilerinden Jonathan Prince, Mashable’a yaptığı açıklamada, uzun vadeli özel içeriklerin hiç kimseye fayda sağlamayacağını söyledi.

Prince, “İnanıyoruz ki, uzun vadeli özel içerikler hem sanatçı hem de hayranları için kötü. Sanatçılar bir an önce hayranlarına eserlerini sunmak isterken, hayranlar da bir an önce bu eserleri dinlemek istiyor. Kısa vadeli özel içerik sunmanın doğal olduğunu düşünüyor ve sanatçıların kendileri için iyi olduklarını düşündükleri kararlar almasına saygı duyuyoruz” dedi.

Beyonce albümünü tek platform üzerinde paylaşan ilk sanatçı değil. Kanye West de ‘The Life of Pablo‘ albümünü öncelikle yalnızca Tidal üzerinden paylaşmış ve albüm ilk 10 günde servis üzerinde 250 milyon kez dinlenmişti.