İnceleme I The Legend Of Zelda: Twilight Princess HD

Zelda’nın en karanlık macerası Wii U’da tekrar karşımıza çıkıyor. Peki büyü işe yarıyor mu?

Twilight_Princess_main__RT

İlk olarak GameCube’da ve Wii’de 10 yıl önce piyasaya çıkan Twilight Princess, kendini yeni bir konsolda tekrar buluyor. Duymamış olabilirsiniz ama Nintendo, Wii U’yu bitirdi ve yerine yeni bir cihaz çıkardı: Gizemli NX.

Peki karşımızdaki oyun sadece makyajlanmış bir versiyon mu? Merak etmeyin: Twilight Princess HD, Zelda’nın en başarılı versiyonlarından biri olarak tanımlanabilir.

Twilight_Princess_main_3

Ordon köyünde yaşayan kahramanımız Link, gölgelerle mücadele eden yaratık Midna’nın yardımıyla kendini bir kurta çeviriyor. Onun hayvani hissiyatını ve diğer hayvanlarla konuşmasının avantajını oyunun her anında hissedeceksiniz. Link, mavi küpesi olan büyük korkutucu bir kurt haline geliyor.

Eğer Nintendo bir Tim Burton filmi yapmayı düşünürse, bu kesinlikle Twilight Princess olurdu. Orijinal oyundaki sakin hava yerini keskin görüntüler ve şahane efektlere yerini bıraktı. Böylelikle oyun içerisindeki harika detayları rahatlıkla görebiliyorsunuz. Eski oyunda karşımıza çıkan bulanık ve derinliksiz hava bir anda başka bir boyuta taşınıyor.

Twilight_Princess_1200x675

Oyun içerisinde yaşanan dövüşler de benzer bir biçimde artmış vaziyette. Oyun mekaniği değişmese de oyunu oynamak daha keyifli bir hale geldi. Wiimote yerine kumandayla oynamak da deneyimi farklı bir boyuta taşıyor.

Oyun içerisindeki beklentiler karşılanıyor. Farklı bölümlerde farklı oynanış şekilleri karşımıza çıkıyor. Fakat oyundaki baş kötüler bekleneni veremiyor. Karakterler gerçekten yaratıcı fakat maalesef onlarla mücadele etmek, oynayan kişiyi çok da fazla zorlamıyor.

Her ne kadar oyun NX’in gölgesinde kalsa da hala Wii U’nun önemli bir değeri olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde karşınıza çıkan karakterlerle etkileşime girmek ve onlarla eğlenmek oyunu çok daha eğlenceli bir hale getiriyor. Dolayısıyla bir mağaradan diğerine koşmak yerine oyun içerisinde geziniyorsunuz.

Stuff görüşü: Nintendo’nun unutulan oyunu, hak ettiği değeri alıyor

İlgili Yazılar