İnceleme I Hitman

Absolution’da bir kimlik krizine giren Agent 47, köklerine geri döndü.  Fakat bu sefer ajanımız kendine gelmiş vaziyette. Oyun oldukça başarılı.

HITMAN_Sapienza3

Her ne kadar Agent 47, oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olsa da onun da bazı değişimler geçirdiğini söyleyebiliriz. IO-Interactive’in dazlak, takım elbiseli ve serbest çalışan katilini kime göstersek tanır.

Son dönemde yaşanan büyük değişim tufanından Hitman de nasibini aldı. Öyle ki oyun bölümlere ayrıldı ve 2016 içinde farklı dönemlerde bölüm bölüm kullanıcıların beğenisine sunulacak. Başlangıçta oyuncular sadece deneme ve antrenman bölümlerini oynayabiliyor. Daha sonra kel kafalı ajanımız Paris, Roma, Marakeş, Tayland, ABD ve Japonya’da insanları soğukkanlı bir şekilde öldürecek.

HITMAN_Paris3

Tabii bölümleri bitirmeden önce yapılması gereken ekstra görevler ve öldürülmesi gereken insanlar var. Örneğin “Exculusive Target” isimli modda oyunu oynarsanız, karakterinizin karşısındaki kişiyi öldürmesi için sadece tek kurşun hakkı oluyor. Bu sayede de yapımcılar oyunun raf ömrünü uzatmayı amaçlıyor.

Her bölümün başında bir amacınız ve hedefleriniz oluyor. Daha sonra, bu hedefleri istediğiniz ve uygun şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Deneysel işler yapmak isteyenler için birçok fırsat var ve karşınıza çok farklı şekillerde ve karakterlerde düşman çıkıyor.

HITMAN_Paris2

Ayrıca düşmanların yapay zekası da oyun içerisinde oldukça gelişmiş vaziyette. Oyun içerisinde oynamayan karakterler sizin tavırlarınız ve giyiminizden şüphelenebiliyor. Örneğin bir lokantanın mutfağına bir dansçı gibi girerseniz kesinlikle peşinize birileri takılıyor. Tabii birileri ateş etmeden önce onları etkisiz hale getirip kıyafetlerinizi değiştirmek için fırsatınız var.

Hitman’in bizi etkileyen kısmı ise kesinlikle grafikleri. Karakterler çok gerçekçi ve doğal bir biçimde hareket ediyor. Sanki bir filmin içerisindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Bu oyun Agent 47’nin takım elbisesi gibi, çok düzgün ve temiz. Hiçbir bolluk, yırtık ya da leke bulunmuyor.

Stuff Görüşü: Saf ve tatmin edici bir suikast simulasyonuyla karşı karşıyayız

İlgili Yazılar