İlk Test: Microsoft Surface Book

Zirvedeki  bir Windows 10 laptop’ı mı yoksa magnezyum alaşımlı bir başarısızlık mı?

microsoft-surface-book

1499 dolar / microsoftstore.com

Tahmin edin ne oldu? Microsoft sonunda bir laptop yaptı. Teknik olarak Surface Book’un yapımı için 30 yıl kadar beklendi. Cihazın tasarımcıları vakitlerinin çoğunu Solitaire ile harcamasaydılar bu süper şarjlı hibridin piyasaya çıkması bu kadar zaman almazdı.

Geçen yıl Ekim ayında yapılan tanıtımda Surface Book Bushtucker Trial’dan çok daha fazla program hatasına sahipti. Aylar sonra cihazda ne gibi değişikliklerin olduğunu merak etmişsinizdir. Şu an bir Surface Book alacaksanız içiniz rahat olsun, Microsoft tüm bu sıkıntıların üstesinden gelindiğini belirtiyor. Hem de cihazın başlangıç fiyatı oldukça makul görünüyor.

Eğer Surface Pro 4 tabletin neredeyse bir laptop kadar güçlü olduğunu düşünüyorsanız Surface Book’un bunun da üzerinde bir teknolojiye sahip olduğunu göreceksiniz. Aslına bakılırsa bu cihaz çıkarılabilir ekrana sahip dokunmatik ekranlı bir ultrabook. Oldukça cezbedici, değil mi?

surface-book-microsoft

1) Bol bol yazın

Büyük ihtimalle klavye seçeneği olmayan bir cihazı almayı tercih etmezsiniz. Surface Book’un magnezyum alaşımlı klavyesinin tuşların bodur ve içine gömülü olması sayesinde parmaklarınıza kramp girmeyeceğini garanti ediyoruz.

2) Sağlam dostluk

Stuff’ın bir kitin parçalarının ne kadar çekici ve kullanışlı olduğunu anlaması pek uzun sürmez. Ekranın bağlantısını sağlayan kıvrımlı menteşesi ve kama şeklindeki kalemi oldukça başarılı görünüyor. Çantanızın içinde rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

3) Layıkıyla yapılmış bir ekran

Nerd işi olmaktan uzak olan Surface Book’un kullanımı oldukça keyif verici. Özellikle ekranı oldukça güzel. Cihazla birkaç saat geçirdikten sonra bile gözlerimde herhangi bir sıkıntı hissetmedim

4) Oyunseverler eve

Surface Book ağırlık olarak kullanışlı ve video ya da dizayn işlerinin üstesinden gelebiliyor. Ancak sıra oyun oynamaya geldiğinde bu hibrid biraz yetersiz kalıyor. Gerçek oyunseverlerin tercih edeceği bir cihaz değil.

5) Bataryanın gücü

Tablet de ayrılabilen kısım da yarı bataryalara sahip. Böylelikle cihazı kullanırken sıkıntı yaşamıyorsunuz. Surface Book’u laptop olarak kullandığınızda cihazın dayanıklılığını fark edeceksiniz.

Teknik özellikler:

Ekran 13.5 inç PixelSense 3000×2000 (267ppi)
İşlemci 6. nesil Intel Core i5/i7
İşletim sistemi Windows 10 Pro RAM 8GB/16GB
Batarya ömrü
12 saat
Hafıza 128/256/512GB
Kamera 8MP arka / 1080p video kaydı, 5MP ön
Ölçüler 232x312x23 mm, 1.5 kg (laptop); 220x312x7.7 mm, 730 gr (tablet)

Hataları temizlenmiş Windows 10

Win 10’un bir süredir çabalıyordu ve şimdi bu cihaz hatalarından arınmış bir şekilde karşımızda.

Minimum hata

Zamanımızın bir kısmını Surface Pro 4 ve Surface Book’u karşılaştırmaya ayırdık. Surface Book neredeyse hatasız. Bu durum da fiyatının Surface Pro 4’ten daha fazla olmasını haklı çıkarıyor.

surface_book_microsoft-1

%10 ilham

Windows 10’a geçip geçmemek sizin elinizde. Ancak Windows 10 kullanım olarak Windows 8’den çok daha pratik. Kral öldü yaşasın yeni kral diyebiliriz.

win10-ekran

Uygulamalarda tembel

Microsoft Store henüz kendi uygulamaları açısından pek başarılı değil. Amazon Instant Video, Spotify ve Slack gibi uygulamalar bulunmuyor.

surface_uygulamalar

Kalemle yazın

Surface Book genellikle laptop halinde kullanıldığı için kaleme Surface Pro’daki kadar ihtiyaç duyulmuyor. Ancak kalem not almak için büyük bir nimet.

surface_book_kalem

Surface Book ile 100 saat

> İyi

> Ehh

> Berbat

5 dk – Microsoft bunun için 30 yıldır bekliyor.

30 dk – 30 yıllık beklentinin sonunda insan daha heyecanlı bir şey bekliyor.

3 saat – Tasarım olarak Google’ın Pixel C’sinden tanıdık geliyor.

5 saat – …Surface daha fazla heyecan yaratmıştı.

24 saat – Google Doc üzerinden belge düzenlemek keyifli.

30 saat – MacBook Pro ile benzer ağırlığa sahip.

33 saat – Nvidia grafik kartı başarılı çalışıyor.

40 saat – Fakat 3D oyunlarda durum değişiyor…

41 saat – …MOBA Heroes Of The Storm bu cihaza fazla geldi.

55 saat – Hedef yüksek grafik performansıysa yüksek modellere bakın.

72 saat – Microsoft ekran olayını halletmiş.

74 saat – 3000×2000 ekran mı olur?

80 saat – Tablet modunda bazen hatalar verebiliyor…

87 saat – Bataryanın performansı kesinlikle başarılı.

91 saat – …MacBook Pro’nun 12 saatlik ömrüne yetişemiyor ama…

STUFF GÖRÜŞÜ: Hatalarından kurtulması farklılık yaratmış ama en iyisi olması için yeterli değil.

Surface Book yenilikçi tasarımı, tamamen çekici ve esnek oluşuyla ilk etapta tablet gibi görünüyor. Peki bu özellikler cihazın fiyatını meşrulaştırıyor mu? 3D oyunlarda sıkıntı yaşamasına dikkat etseydim büyük ihtimalle hayır derdim. Eğer bu cihazların giriş modelinden bir tane alacaksanız fiyatı 1499 dolar.