iPhone ve iPad’ler için en iyi 30 ücretsiz uygulama – 1

iOS’in başarısının altında yatan en önemli etkenlerden bir tanesi de uygulamalar…
App Store’da satın alınmayı bekleyen binlerce başarılı uygulama var. Peki ya uygulamalar için para ödemek istemiyorsanız? O zaman 30 fantastik ücretsiz uygulama karşınızda…

iphone-iOS-telefon

Seyahat ve Hava Durumu

1) En iyi ücretsiz iOS seyahat rehberi: Triposo

App Store’da çok sayıda seyahat uygulaması olsa da bizim favorimiz Triposo. Uygulama yalnızca birkaç büyük şehre odaklanıp diğerlerini unutmuyor. Farklı destinasyonlara dair geniş bilgi yer alıyor. En güzel özelliklerinden bir tanesi de çevrim dışı çalışabiliyor oluşu. 

triposo-uygulama-seyahat

2) En iyi ücretsiz iOS hava durumu uygulaması: Forecast

iPhone ilk kez lanse edildiğinde App Store diye bir şey yoktu. Apple’ın kurnaz fikri, herkesin web uygulamarı yazması gerektiğiydi. Forecast bir istisnaydı ve bu online servis çabuk bir biçimde hava durumu tahminlerini sağlıyordu. 

forecast-uygulama-hava-durumu

3) En iyi ücretsiz iOS şehir tatili planlayıcısı: Citymapper

Eğer Citymapper’ın desteklediği yerlerden birinde geziniyorsanız ve biraz daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz Citymapper çok doğru bir tercih olacaktır. Tek yapmanız gereken bir başlangıç noktası seçmek. Sonrasında uygulama size toplu taşıma araçlarından ücretlerine, rotadan yakacağınız kaloriye kadar ne var ne yok gösteriyor olacak. 

citymapper-seyahat-uygulama

4) En iyi ücretsiz iOS harita uygulaması: Google Maps

Apple kendi harita uygulamasında pek başarılı olamadı ve hala da mükemmel değil. Apple Haritalar sürücüleri yönlendirme konusunda başarılı olsa da yayalar için o kadar da iyi değil. Neyse ki Google’ın alternatifi mükemmel ve hatasız. Ayrıca çevrimdışı olarak çalışması da büyük bir artı.

google-maps-uygulama

Sağlık

5) En iyi ücretsiz iPhone sağlık uygulaması: Hear

Hear, yorucu bir gün ile baş etmeniz için özgün bir yardım sunuyor. Uygulama önce çevrenizdeki sesleri algılıyor sonra da modunuza göre size bu sesleri farklı filtrelerle sunuyor.

hear-uygulama

6) En iyi ücretsiz iOS fitness uygulaması: RunKeeper

RunKeeper’ın geliştiricileri uygulamadan ‘cebinizdeki kişisel antrenörünüz’ diye bahsediyor. Tırmanış, koşu, bisiklet sürüşü gibi tüm sportif aktivitelerinizi takip ediyor. 

runkeeper-uygulama

Fotoğrafçılık ve Tasarım

7) En iyi ücretsiz iOS fotoğraf editörü: Snapseed

Snapseed en temel fotoğraf düzenlemelerini yapan kullanışlı bir uygulama. Hem de kullanması oldukça eğlenceli. 

snapseed-uygulama

8) En iyi ücretsiz iOS kamerası: Retrica

iOS 7 ile birlikte kamera uygulaması 8 filtre kazandı. Ancak Retrica’nın seçkisi çok daha zengin. Bu da ona en iyi ücretsiz iOS kamerası ünvanını kazandırıyor.

retrica-uygulama

9) En iyi ücretsiz iOS boyama uygulaması: Brushes Redux

Stres atmak için yetişkin olsanız bile boyama yapmayı sevenlerdenseniz bu uygulamayı da seveceksiniz. Uygulamayı hafife almayın. Çünkü Jorge Colombo, New Yorker kapağını çizmek için bu uygulamayı kullandı. 

brushes-uygulama

10) En iyi ücretsiz iOS fotoğraf depolama uygulaması: Flickr 

Flickr’ın iOS uygulaması özellikle arkadaşlarınızın fotoğraflarına bakmak için çok güzel bir yol. En iyisi de, tüm iOS fotoğraflarınızı Flickr’ın ücretsiz 1 TB hafızasına kaydedebilirsiniz. 

flickr-uygulama