İnceleme I Kobo e-kitap okuyucu

Siz de Instagram sayfanız için bir fincan filtre kahvenin yanına koymalık 164 sayfalık Kürk Mantolu Madonna’yı mı taşıyorsunuz? Artık daha hafif ve teknolojik bir seçeneğiniz var: Kobo Glo HD… Kamer Yılmaz test etti, tecrübelerini paylaştı.

kobo-e-kitap-okuyucu

429 TL / dr.com.tr 

“Oldschool” denilen biri olduğumu düşünürsek ve fotoğraf çekmekten tutun da müzik dinlemeye kadar hala ve hala her şeyin analog olanını tercih etsem de teknoloji, beni kitap alanında yendi dostlarım…

Hala plak dinlemekte ısrar eden, walkman’inini atmayan, masaüstü bilgisayarda ya da laptopta Spotify, Soundcloud gibi müzik dinleme programlarını sömürüyor olup mp3 çalar ile gün içerisindeki yolculuklarımı geçiren ve hayattaki en büyük heyecanlarından biri film yıkatıp “acaba fotoğraları nasıl çektim?”, “iyi olmuş mudur ki?” olan biri olunca bir e-kitap okuyucu benim için son derece büyük bir adım oldu.

Ve şimdiden söylemem gerekirse Kobo ile yaşadığım 20 günlük deneyimden çok çok memnunum.

kobo

Nasıl karar verdim?

Daha fazla yabancı kaynak tüketmeye, İngilizce makaleler ve kitap okumaya hayatımda eskisine göre biraz daha fazla yer yermeye başlayınca sözlüksüz yaşamak zaman zaman sıkıntılı olmaya başladı. Ve bunun üstüne “acaba bir e-book reader mı alsam?” demeye başladım. Hatta uzunca bir süre  ”e-book reader mı, tablet mi?” sorumla Stuff ekibini de bezdirdim. Ve sonunda e-book reader almaya karar verdim.

kobo-glo-hd-e-kitap-okuyucu

Makale demişken; pdf formatındaki yazıları da bu tatlı cihazla okumanız pek mümkün. Yalnız bunun için bazı ayarlar yapmanız gerekiyor ki tavsiyem menünüzde yer alan ayarlara girip size verilen adımları takip etmeniz.

1) Nasıl bir şeydir bu Kobo Glo HD?

Kobo’nun 3 modeli var: Kobo Touch, Kobo Glo HD ve son olarak da Kobo Aura. Kobo Aura suya dayanıklı ve artırılabilir hafıza desteği sağlıyor. 3000 kitap hafızalı Kobo Glo HD de beni tatmin etti ve satın aldım.

2) Otobüs yolculuğunda iyi

Kobo Touch ise ekranının ışığı olmadığı için geride kaldı. İstanbul trafiğinde, kışın iş çıkışlarında otobüste kitap okumanın en büyük zorluğu telefon feneri ya da hiç de pratik olmayan kitap okuma lambası kullanmak.

kobo-okuyucu-e-kitap

3) Aldık bunu, şimdi ne yapacağız?

Paniğe gerek yok! Android işletim sistemini bile yalayıp yutmuş, Apple’ın kendi sistemine hapsettiği bir nesil olarak iddia ediyorum, insanlık bu cihazı kullanım açısından çok kolay bulacak.

4) Makaleler ‘Pocket’ta

Kobo, Pocket uygulamasını öneriyor. Tek yapmanız gereken bir hesap oluşturmak. Gün içerisinde sonra okurum diye ayırdığım pek çok makaleyi Pocket’a atıp istediğim zaman okuyabiliyorum.

5) Kitap satın almak çok kolay

Kitap satın alma işlemi son derece kolay. Kobo üyeliğiniz sayesinde isterseniz cihazdan isterseniz de bilgisayar, telefon gibi başka bir cihazdan satın alabilirsiniz. Eğer farklı bir cihazdan satın alırsanız da Kobo’nun hemen sağ üst tarafında bulunan menüden ‘eş zamanla’ya tıklayarak satın alınan ürünün Kobo’nuzda olmasını sağlayabilirsiniz.

6) Direkt prizden şarj etmeyin

Paket içerisinden çıkan şarj aletini bilgisayarınıza takıp öncelikle kendisini şarj etmeye başlayın. Mağaza yetkilisinin beni uyarması üzerine telefon şarj aletinin soketi ile direkt prizden şarj etmedim. Forumlarda gördükleri cihaz bozulmalarının ortak özellikleri, cihazların yüksek enerjili bir şarj kaynağı ile şarj edilmesi olmuş.

GloHD_kobo

Teknik özellikler

Hafıza 4 GB (3000 e-kitap)  Batarya 2 ay

Desteklenen platfomlar iOS, Android, BB10, Windows  Font 211 yazı tipi ve 48 yazı boyutu

Ekran 6 inç Carta E-İnk HD 300 ppi, anti parlaklık özelliği

KOBO-E-kitap-okuyucu

Yaşasın kitap okumak! 
Kitap sayfalarını ve tozlu kapağını ellemeyi seviyorum diyenlere dijital tokat Kobo’dan.

– Suya da dayanıklı

Yaz günleri gelirken Kobo, suya dayanıklı bir cihaz geliştirerek plajlarda yardımınıza koşuyor. Bu sayede şezlongda etrafı keserken daha teknolojik ve havalı görünebilirsiniz.

– e-ink teknolojisi sen ne güzelsin!

Kağıt baskıya yakın bir kalitede yazıların var olmasını sağlayan e-ink teknolojisi var. Geçmişte ‘e-ink ne ki ya’ diye umursamadığım teknolojiyi öğrendikten sonra ne kadar da önemli bir şeymiş diyebiliyorum.

STUFF GÖRÜŞÜ: 

Her keseye uygun, başarılı arayüzü ve batarya performansıyla göz dolduran bir cihaz.

20 gündür şuursuzca kullandığım ve kapatmadığım cihazın hala %70 şarjı vardı. Sadece bu bile Kobo’ya para yatırmanın mantıklı olduğunu gözler önüne seriyor. D&R tarafından Türkiye’ye getirildiği için hiç sorun yaşamadan satın almak kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyor. Sahilde ya da küvette kitap okumak isterseniz de farklı alternatifleri var. @kamerss

İlgili Yazılar