Tinder’ı bile sollayan Pokémon Go’nun CEO’sundan başarının sırrı

Pokémon bir kez daha dünyayı etkisi altına aldı. Geçen hafta Nintendo ve Niantic’in sunduğu artırılmış gerçeklik akıllı telefon oyunu Pokémon Go, oyuncularına gerçek dünyada Pokémon ve nesnelerini keşfetme ve bu sayede diğer oyuncularla rekabet etme imkanı veriyor.

pokemon-go-oyun-pikachu

Büyük bir furyaya dönüşen oyun şimdiden randevulaşma uygulaması Tinder’ı sollamış ve Twitter’a da yaklaşmış durumda. 

SimilarWeb’in verilerine göre, “Pokémon Go” şimdiden ABD’deki Android cihazlara Tinder’dan daha fazla indirildi. 

tinder-pokemon-go

Ve sadece bununla da kalmadı. 

Bir başka istatistiğe göre, oyun yakın zamanda Twitter’ı da geçecek gibi görünüyor. Yalnızca Cuma günü bile, Android kullanıcıları oyunu günlük olarak %3 oranında kullanırken, Twitter kullanıcıları %3.5 oranında kullandı.

Niantic CEO John Hanke

Niantic CEO’su John Hanke, oyunu tasarlarken ekibinin kafasında 3 büyük hedef olduğunu belirtiyor. 

1- Egzersiz: Hanke’ye göre pek çok fitness uygulaması yalnızca forma sokmaya çalışmak için kullanıcıları ‘başarısız bir Olimpiyat atleti’ gibi hissettiriyor. Pokémon Go ise ödülleriyle yerinizden kalkıp hareket etmenizi sağlıyor ve bunu size baskı kurmadan yapıyor. 

2- Dünyayı yeni gözlerle görmek: Oyun sizi hafiften dürterek çevrenizdeki ilginç şeyleri keşfetmenizi amaçlıyor. Hanke’ye göre Pokémon Go keşfetmeyi teşvik ederek, çok basit yollardan hayatınızı daha iyi yapabilir. 

3- Buzları eritmek: Tüm dünyada oyuncular oyun için organize oluyorlar. Daha ileri seviyelerde ise oyuncuların diğer oyunularla takım olmaları gerekiyor. CEO Hanke oyunu ‘buzları eriten’ olarak tanımlıyor ve insanlara birlikte zaman geçirebilmeleri için bir neden verdiğini söylüyor. 

pokemongo_gym

Fikir nereden geldi? 

Pokémon Go’dan önce Niantic şirketi en çok Android ve iPhone oyunu ‘Ingress’ ile biliniyordu. Bu oyun da oyunculara çevrelerindeki dünyayı keşfetme imkanı veriyordu ve bu sayede tüm dünyadan milyonlarca oyuncuya sahip olmuştu. 

ingress-oyun-niantic

Niantic, Pokémon Go için Ingress oyunundan pek çok veri kullandı ve oyuncuları güvende tutabilmek için öğrendiği dersleri de buna ekledi. 

CEO John Hanke, “niyetimiz çok farklı deneyimler için bir platform yapmaktı” diyor.