Apple’dan reality show: Planet of the Apps

Bu yılın başlarında Apple uygulama geliştiricileriyle ilgili bir reality show hazırlığında olduğunu belirtmişti. Şimdi programın ismi resmi olarak açıklandı: Planet of the Apps.

“Dünyanın en yetenekli 100 uygulama geliştiricisi kimler?” sorusu üzerinden yola çıkan şirket program için bu hafta seçmelere başladı. Programda yer almak isteyen geliştiricilerin yapması gereken 1 dakikalık videoyla uygulamalarını anlatması.

Apple-TV

Programın formatı tam anlamıyla bilinmese de uygulamalar arasında büyük rekabet ortamlarının yaşanacağı düşünülüyor.

Planet of the Apps’in websitesi programın bir show’dan çok daha fazlası olacağını gösteriyor ve bunun geliştiriciler için sıçrama ve hızlanma platformu olacağı düşünülüyor.

Prodüksiyon şirketinde bulunan bir yetkili program için “App Store’da 2 milyonun üzerinde uygulama bulunuyor ve buna her gün bir yenisi ekleniyor. Planet of the Apps yaratıcılara fikirlerini dünyaya yaymak için büyük bir fırsat veriyor” diyerek programın önemini belirtiyor.

Program Apple TV ve iTunes gibi Apple’ın tüm platformlarında yayınlanacak ancak programın kablolu kanallarda ya da Netflix’te yayınlanıp yayınlanmayacağıyla ilgili bir detay henüz belirtilmedi.