S Pen’in benzersiz 6 özelliği

Samsung’un yeni telefonu Galaxy Note 7 gelişmiş özellikleriyle tüketicilere yüzünü gösterdi. İşlemcisi, kamerası, ekranı gibi birbirinden başarılı özelliklere sahip olan telefonun S Pen isimli kalemi de bu değişimden etkilendi. Peki S Pen’le neler yapabilirsiniz?

GIF’ler hazırlayın

galaxy-note-7-stylus-menu

Sosyal medyanın olmazsa olmazı GIF’leri yaratmak Note 7 sahipleri için artık daha kolay. S Pen’in Smart Select özelliği sayesinde kullanıcılar YouTube veya kendi çektiği videoda bir aralık belirleyip onu GIF haline getirebilecek. 15 saniye ile sınırlı bu GIF’ler ile sosyal medyada farkınızı yaratabilirsiniz.

Anlamını bilmediğiniz kelime kalmasın

galaxy-note-7-stylus-translations

S Pen’in bu özelliği yabancı dilde yazı okuyan kişilerin büyük işine yarayacak. Anlamını bilmediğiniz kelimenin üzerine S Pen ile dokunduğunuzda kelimeyi dilediğiniz dile çevirebilecek. Bu sayede kelimeyi kopyalayıp çeviri programına atarken geçirilen süre artık tarih oluyor.

Hızlı notlar alın

galaxy-note-7-stylus-2

Kağıt kalemle not alma devri ortadan yavaş yavaş kalksa da hala yazarak not almayı seven bir kitle mevcut. S Pen’i Note 7’den çıkardığınızda “Always on” ekranın üzerinde kendi el yazınızla not almak mümkün. Kilitli ekranı açmanıza gerek kalmadan bunu yapabilmeniz size zaman tasarrufu yapıyor.

Yaratıcılığınızı suyun altında konuşturun

note-7-fish-tank

Galaxy Note 7’nin bir diğer dikkat çeken özelliği IP68 sertifikasına sahip olması. Bu sayede 30 dakikaya kadar suyun altında kalabiliyor. Benzer şekilde S Pen de IP68 sertifikasına sahip. Bu sayede duş alırken aklınıza gelenleri o an Note 7’de not alabileceksiniz.

Basınç ustası

galaxy-note-stylus-1

S Pen’i benzersiz kılan bir diğer özellikse kaleme uygulanan her baskıya göre farklı tepki vermesi. Bu sayede yaptığınız çizimlerde çok farklı sonuçlara imza atabilirsiniz. Özellikle dijital çizimle ilgilenen kişiler gerçek bir kalem kullanıyormuş hissiyle çizimlerini gerçekleştirebilecek.

Kendisini unutturmuyor

galaxy-note-7-pen-bottom

Eski Note serisi kullananların en sık karşılaştığı problemlerden biri olan S Pen’i bir yerlerde unutma problemi ortadan kalkıyor. Eğer S Pen’i telefona takmadan uzaklaşırsanız Note 7 size alarm veriyor. Bu sayede ufak ama önemli bir problem de tarihin tozlu sayfalarına gömülüyor.

İlgili Yazılar