Grup testi I Gürültü engelleyici kulaklıklar

Tatil için biletlerinizi ekonomi sınıfından almış olsanız bile, bu kulaklıklarla uçakta çocuk gürültüsü çekmek zorunda kalmayacaksınız.

 

Testin galibi Bose QC35

En uzun kesintisiz uçuş şimdilik Yeni Zelanda’nın Auckland şehri ile Dubai arasında yapılıyor. Uçuş süresi mi? Tam olarak 17 saat 15 dakika. Bundan daha uzun süren bir şey ise 20 saatlik batarya ömrüne sahip olan BoseQC35 kulaklıklar.

QuietComfort yelpazesinde zaten kullanıcılara pamuk şeker kıvamında konfor ve bebek ağlamalarına son veren gürültü engelleme özelliği sunuluyordu. Yeni modelde kulaklıklara Bluetooth ile özgürlük verildi, ses kalitesi daha temiz ve dengeli hale getirildi. Artık uzun süren uçuşlarınız çok daha verimli hale gelecek.

Screen Shot 2016-08-02 at 11.33.12
Cızırtısız

Ellerinizi kullanmadan arama yapabilirsiniz. Mikrofonda da gürültü kesme özelliği de var.

Karmaşa yok

Ayarları kulaklığın uygulaması yapıyor. Bu sayede güncellemek ve cihazları kontrol etmek çok basit.

Uçuşa hazır

Kılıfı olduğu için QC35’i güvende tutmak için uğraşmanıza gerek yok. Bir de uçuş için adaptörü var.

350 dolar / bose.com

 

Lindy Cromo NCX-100

Screen Shot 2016-08-02 at 11.33.02

Gürültü engelleyen kulaklıklar genelde uygun fiyatlı olmazlar ancak Lindy firmasının ürettiği bu Cromo NCX-100 model kulaklık rakiplerine göre daha uygun fiyatlı oluşuyla bir adım öne çıkıyor. Kulaklıkları AAA bataryalarıyla çalıştırıyorsunuz ve bu yüzden Bose’un QC35 modeli kadar etkili değil. Yine de Bose’un yarısından da az bir fiyat etiketine sahip oluşu nedeniyle aynı kefeye koymak haksızlık olacağından kendi kulvarında övgüleri hak ediyor denilebilir.

Baştan aşağıya temiz ve detaylı bir ses sunuyor. Gürültü kesmesi de cabası.

179 dolar / lindy.co.uk

 

Parrot Zik 3.0

Screen Shot 2016-08-02 at 11.33.30

Artık neredeyse tüm teknolojik cihazlar kendi uygulamasıyla birlikte piyasaya çıkıyor. Bunlara bu kulaklıklar da dahil.

Parrot Zik 3.0 kulaklıklar uygulamanın yanı sıra bir de 18 saat batarya performansı sağlıyor. Parrot, sunduğu kulaklıkların 30 desibele kadar kötü sesi engellediğini iddia ediyor. Ses kalitesinde o kadar iddialı olamasalar da gün içinde kulaklarınızın aslında ne kadar kötü sese maruz kaldığını ve yorulduğunuzu farkettiğinizde çok şaşıracaksınız. O yüzden bu kulaklıkları takın, ayaklarınızı uzatın ve sessizliğin tadını çıkarın.

400 dolar / parrot.com

 

AKG N60 NC

Screen Shot 2016-08-02 at 11.32.51

Gürültü engelleyen kulaklıklar arasında AKG’nin N60 NC modeli mükemmel sessizliğe en yakın hissettiren kulaklıklar arasında yer alıyor. Kafanıza taktığınız andan itibaren etrafınızdaki dikkat dağıtıcı sesler birden buharlaşarak yok oluyor.

Daha da iyisi ses kalitesinin çok başarılı oluşu. Bunu en başarılı şarkılardaki güzel ses dengesinden rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. N60 NC, kolay taşınabilen yapısı ve 30 saate yakın gürültü kesme özelliği sunabilen batarya ömrüyle önce kulaklarınızı ve sonra da sizi aradığınız huzura kavuşturacak.

250 dolar / akg.com

 

B&O BeoPlay H8

Screen Shot 2016-08-02 at 11.32.39

B&O markasının bu kulaklıkları biz ‘business class’ız diye bağırıyorlar. Alüminyum, deri ve plastiğin ortaya karışık bir şekilde bir araya getirilmesiyle üretilen kulaklıklar, fiyat konusunda da bir o kadar kibirli davranıyor.

Peki 500 dolara gerçekten değer mi? Size, kuzu derisi kulaklık süngerine sahip oldukça asaletli bir kulaklık desek? Kablosuz özelliği, 14 saat Bluetooth ve gürültü kesme özelliğiyle de oldukça iyi bir performans sergiliyor. Bütün paranızı bu ürüne verirseniz üzülmeyin çünkü ekonomi sınıfında çok konforlu hissedeceğinize eminiz.

500 dolar / beoplay.com

Bu yazı Stuff’ın Ağustos sayısında yer almaktadır.