İnceleme I Amazon Kindle 2016

Hala “bu kadar parayı e-kitap okuyucuya vereceğime gider kitap alırım” diyenlerdenseniz sizi piyadaki en uygun fiyat etiketine sahip e-kitap okuyuculardan biriyle, Amazon Kindle 2016 ile tanıştıralım.

kindle-2016-amazon-e-kitap-okuyucu-2

Fiyat: 79 dolar

2 yıllık süreç

Bu yıl çıkan Kindle, 2014 yılında sahneye çıkan zayıf cihaza göre daha büyük bir adım atmış olarak geliyor. Eski cihaz fiyat olarak ucuzdu ve kalite olarak da ucuz hissettiriyordu. Bunun yanı sıra ağırdı, ele rahat oturmayan tıknaz bir yapısı vardı. Plastik gövdesi de ucuz hissettirmesinin nedenlerinden biriydi.

Yeni versiyonla tüm bu sorunlar çözülüyor. Cihaz diyete girmişçesine 30 gram hafifleyerek geliyor. Ölçü olarak da birkaç milimetre daralmalar görülüyor. Cihaz yine plastikten yapılmış ancak bu kez eskisi kadar ucuz hissettirmiyor. Siyah rengine sahip olabileceğiniz gibi beyaz renk seçeneği de bulunuyor. 

kindle-2016-amazon-e-kitap-okuyucu

Kindle, yine aynı 6 inç, 800×600 E Ink ekranla geliyor. Tam olarak yüksek çözünürlüklü değil ancak metinleri iyi bir biçimde okuyabilmenize yetecek ölçüde. 

Konuşan kitaplar

Piyasadaki en ucuz modellerden biri olsa da Kindle, rakiplerinde olmayan bir özelliğe sahip: VoiceView. Bu yeni teknoloji içerisindeki Bluetooth ile görme engellilere e-kitap okuyabilmeleri için yardımcı oluyor, sesli kitap dinlemek isteyenler de kullanabiliyor. 

Amazon bir de cihaza daha geniş font ölçüleri eklemiş. Cihazda disleksiler için de özel bir font yer alıyor. 

amazon_kindle_2016_1

Kindle’ın gücü

Bu cihaz size diğerlerine göre daha az maliyetli olacak ancak daha düşük performanslı olacağını sanmayın. Bu giriş seviyesindeki model yine aynı işletim sistemini çalıştırıyor. Ana ekranda okuduğunuz kitaplarınızı göreceksiniz. Çok satanlar ve önerilenler, ana sayfanızın alt kısmında yer alıyor. Tüm kitaplarınızın bulut kitaplığınızda duruyor. Eğer cihazınızdan silerseniz, dilediğiniz başka bir zaman tekrar yükleyebilirsiniz. Bataryası da size haftalarca kitap keyfi yaşatıyor. 

amazon_kindle_2016_2

STUFF GÖRÜŞÜ: Uygun fiyatlı ancak el içine çıktığınızda utanacağınız türden bir cihaz değil. Arka ışığı olmadığı için hala piyasadaki en iyi Kindle, Paperwhite. Ancak bütçenizi kontrol altına almak ve kitap kurdu olmak isteyenler için güzel bir seçim. 

amazon_kindle_2016_3

Teknik özellikler

Ekran: 6 inç, 167PPI E Ink

Hafıza: 4 GB

Batarya: 4 haftaya kadar

Bağlantı: Yalnızca Wi-Fi