Micro NES’i unutun: istediğiniz vintage Nintendo konsolu Analogue Nt Mini

analogue-nt-mini-hot-stuff-main

 

Bunu daha önce görmüştüm. Analogue Nt değil  mi?

Haklısınız, aslında iki sene önce duyurulmuştu: klasik NES oyunlarını oynamak için alüminyumdan yapılmış yüksek seviye modern bir konsol. Sadece seçilmiş birkaçını da değil, bu konsol bütün NES veya Famicom kasetini gayet iyi çalıştırıyor.

Şimdiyse üreticileri onu güncelledi; artık daha da fazla arzu edilecek.

Neler yeni?

Bu versiyonu orijinalinden yüzde 20 daha küçük, ayrıca artık dahili bir 1080p uyumlu HDMI çıkışıyla (önceden harici bir adaptör satın almak zorundaydınız), kablosuz bir NES30 kumandası ve adaptörü ile geliyor. Bu adaptör eski oyunları Sony DualShock 3 veya Wii Remote gibi modern kumandalarla oynamanıza imkan sağlıyor.

Ayrıca bir genişletme port’una da sahip: bu bir Famicom Disk System ekleyip onun oyunlarını da oynayabilmenize yarıyor.

analogue-nt-mini-turtles

 

 Görünüşünde bir farklılık yok gibi…

Kesinlikle. Çünkü dış tasarımı ve alüminyum kasası korunmuş. Tek bir metal gövdeden yaratılmış, bu bakımdan Apple Mac’e bir hayli benziyor.

Ama resmi değil, değil mi?

Hayır değil. Eğer Nintendo tarafından üretilmiş bir şey istiyorsanız, NES’in Classic Mini versiyonunu satın alabilirsiniz. Ancak bu konsol sadece 30 (kesinlikle harika) önceden yüklü oyun ile geliyor. Analogue Nt ise her şeyi oynatabilir, aslına bakarsanız yapımcıları 2000 civarı uyumlu oyun olduğunu söylüyor.

analogue-nt-mini-duck-hunt

 

Peki bunların hepsi ne kadara mal oluyor?

Tabii ki ucuz değil, ama eski versiyonundan daha uygun fiyatlı. Konsola Analogue sitesinde ön siparişte 449 dolar fiyat biçilmiş. Evet, bu paraya bir PS4 veya Xbox One satın alabilirsiniz, üstüne birkaç oyun alacak paranız bile kalır belki. Ama kim nostaljinin uygun fiyatlı olduğunu söyledi ki?