İnceleme I Parrot Bebop 2

İlk kez drone alacakların en büyük korkularından bir tanesi binlerce lira ödediği drone’un bir yere vurup parçalanmasıdır. Özellikle üst sınıf modelleri alan kişilerde bu korku daha yüksek.

Parrot Bebop 2 ise kırılsa bile üzülmeyeceğiniz drone’lar ile DJI ve Yuneec’in üst sınıf drone’ların arasında konumlanıyor. Peki özellikleri ve kullanımı ne durumda?

Uçurmak nasıl?

parrot_bebop_2_review_3 parrot_bebop_2_review_5

İlk nesil Bebop daha düz tasarımıyla pazara çıkmıştı. Bebop 2’de ise bu durum tekrar edilmiş.

Fakat tekrara düşülmeyen konular da var. Öncelikle 25 dakikalık uçuş süresi Bebop 1’in neredeyse iki katı. Ayrıca hava şartlarından kolay kolay etkilenmiyor. Testimiz sırasında esen sert rüzgara rağmen havada durma kabiliyeti kesinlikle dikkat çekiciydi.

4 pervaneli yapısına rağmen rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir model. Fakat sırt çantanıza atıp götürmek isterseniz SkyController kumandasını evde bırakıp akıllı telefonunuz üzerinden Bebop 2’yi kontrol edebilirsiniz. DJI veya Yuneec’in drone modellerini düşündüğümüzde ise daha kompakt olmasıyla dikkat çekiyor.

Telefonla kontrol mü ediliyor?

parrot_bebop_2_review_15 parrot_bebop_2_review_14

SkyController’ı evde bırakıp Bebop’unuzu akıllı telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz. Bunun için akıllı telefonunuza FreeFlight uygulamasını indirip Wi-Fi üzerinden bağlantı kurmanız yeterli. Ardından telefonunuzun ekranında çıkan kumandadan dokunmatik olarak kontrol edebilirsiniz.

Kumandanın üzerinde bulunan tek tuşla fotoğraf ve video çekebilirsiniz. Ekranda birçok kontrole de ulaşabiliyorsunuz. Fakat küçük ekranda bütün hepsini kullanmak biraz tecrübe gerektiriyor.

Peki SkyController’ın artısı var mı?

parrot_bebop_2_skycontroller_3parrot_bebop_2_skycontroller_2 parrot_bebop_2_skycontroller_1

SkyController kullanıcısına kesinlikle daha fazla ve kolay kontrol imkanı sunuyor. İki kollu yapısı daha önce drone kullanmış kişilere tanıdık gelecektir. Hatta bu kola kablosuz mesafe artırıcı da ekleyebiliyorsunuz.

Kablosuz mesafe artırıcı önemli bir rol oynuyor. Eğer bunu kullanmazsanız sizden 30-50 metre uzaklaştığında sinyal azalıyor ve telefonunuzdaki görüntü bulanıklaşmaya başlıyor.

SkyController özellikle açık alanlarda gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Kendinden daha pahalı olan diğer drone’lara benzer mesafeye sahip olan Bebop 2’nin menzilini test etmeden önce bol bol antreman yapmanız gerekli.

Kamerası neler yapabiliyor?

{ "product_id": "090C", "uuid": "3BB5676A8A5F9C321C0C50CC0FD0E7C6", "run_date": "2016-08-21T110248+0100", "filename": "Bebop_2_2016-08-21T110449+0100_3BB567.jpg", "media_date": "2016-08-21T110449+0100" }parrot_bebop_2_review_3 parrot_bebop_2_review_6

Parrot diğer drone markalarının aksine gimbal üzerine yerleştirilmiş kamera yerine drone’un ön kısmına yerleştirdiği balık gözü lense sahip kamerayla fotoğraf ve video işlemini hallediyor. Bu nedenle kamerayı manuel olarak yönlendiremiyorsunuz. Yazılımla bu durumu çözmeye çalışsanız da yazılım devreye girdiğinde elde edilen sonuç pek başarılı olmuyor.

Çekilen görüntülere baktığımızda renkler çok canlı değil. Ayrıca detaylara baktığınızda aldığınız sonuç çok başarılı değil. Videoda ise 1080p ile sınırlısınız. Fakat 8 GB dahili hafızası kurtarıcı oluyor. Çektiğiniz görüntüleri telefonunuza Wi-Fi üzerinden aktarabilirsiniz ama hem Bebop 2’nin hem de telefonunuzun şarjını tüketiyorsunuz.

Karar

parrot_bebop_2_review_1parrot_bebop_2_review_10 parrot_bebop_2_review_17

Hem küçük hem hafif hem de ucuz olan Bebop 2 ne yazık ki en iyisi değil. 550 dolar seviyesindeki fiyatı nispeten başarılı olsa da SkyController devreye girdiğinde fiyat 750 dolar seviyesine yükselmesi DJI modellerini daha mantıklı hale getiriyor. Sadece akıllı telefonla kullanmak güzel bir fikir olsa da kullanım sırasında sıkıntılar yaşatıyor. Bunun için SkyController’ı almanızı tavsiye ederiz.

Eğer kamerasına ve SkyController’ın fiyatına takılmazsanız satın alma listenizde mutlaka olmalı.

 

İlgili Yazılar