Ön inceleme I Sony Xperia X Compact

Sony IFA 2016’da iki yeni akıllı telefon telefon tanıttı. Bu tanıtılan telefonlardan Xperia XZ amiral gemisi görevini üstlenirken X Compact ise orta sınıfı hedefliyor. Peki Sony,  X Compact ile başarılı olacak mı?

Tasarım

XPERIA X COMPACT 2

Sony, X Compact’ta riske girmeden tanıdık tasarım anlayışını kullanmaya devam etmiş. 4.6 inç ekran dışında cihazın Xperia XZ’den en büyük farklılıklarından biri kullanılan malzeme kalitesi. XZ’nin aksie X Compact’tın arka panelinde plastik kullanılmış. Plastik olmasına rağmen malzeme kalitesi göz tırmalayan cinste değil.

Ekran

XPERIA X COMPACT 3

Pazarın hakimi 5 inç ve üstü ekrana sahip akıllı telefonlar. X Compact ise 4.6 inç ekranı ile küçük telefon arayanların imdadına koşuyor. Bu boyut sayesinde ekranın tüm noktalarına ulaşmanız çok kolay.

720p çözünürlüğe sahip telefonu ekranı 2K çözünürlüklere alışmaya başladığımız bugünlerde düşük gelebilir. Fakat Sony’nin hedeflediği kitleyi düşününce çözünürlüğün sıkıntı yaşatması beklenmiyor. İzleme açıları ve parlaklık konusunda kullanıcılara yeterli gelecektir.

Kamera

XPERIA X COMPACT 4

X Compact’ın en vurucu noktası kesinlikle 23 MP olan arka kamerası. Lazer destekli otomatik odaklama özelliğine sahip olan kameranın tuşun basmanızla birlikte çok hızlı açılıyor. Sony’nin uzun yıllardır elde ettiği kamera tecrübesi bu cihazda da karşımıza çıkıyor. Kameranın verdiği sonuçlara baktığımızda beklentileri fazlasıyla karşıladığını görüyoruz.

5 MP olan ön kamera ise XZ’de kullanılan 13 MP’lik kamerayı aratıyor. Hedefiniz sadece sosyal medyada selfie paylaşmak ise sonuç yeterli.

Performans

XPERIA X COMPACT 5

Cihazın işlemcisine baktığımızda ise Qualcomm Snapdragon 650 işlemci karşımıza çıkıyor. 3 GB RAM desteğiyle birlikte X Comapct dengeli performans sergiliyor. Bu ikiliye eşlik eden 720p ekranın da buna etkisi inkar edilemez.

Karar

XPERIA X COMPACT 1

Xperia X Comapct bu ekran boyutuna sahip telefonlar arasında zirveyi zorlayacak bir model. Bu anlamda X Comapct’ın en büyük rakibi olarak iPhone SE’yi gösterebiliriz. Özellikle X Compact’ın 23 MP kamerası rekabeti farklı bir boyuta taşıyacak.