PlayStation Neo çıkış tarihi ve tüm son dedikodular

Yeni PlayStation 4 Neo hakkındaki her şeyi 7 Eylül’de öğreneceğiz. Sony hayranları için güzel haber ise, bu büyük bir güncelleme olacak…

_playstation-4-neo

Birkaç gün içinde en yeni konsolla tanışmış olacağız. İlk bilgiler, PlayStation 4 Neo’nun (ya da PlayStation 4K) çözünürlüğü ve netliği artırdığı, PS4 oyunlarının devamını sağladığını gösteriyor. 

Sadece bunlar değil… Bunun daha ince bir görünüme sahip PlayStation 4 olduğu da sızan bilgiler arasında. Sony bu büyük tanıtım için davetiyelerini gönderdi ve buna göre 7 Eylül günü New York’ta Neo sahneye çıkacak.

ps4-neo-davetiye

Mart ayına döndüğümüzde bu yeni konsolla ilgili çıkan ilk söylentiler isminin Neo olacağına işaret ediyordu ve Sony, daha gelişmiş bir PS4 donanımı üzerinde çalışıyordu. Bunun için, eski 28 nm versiyonlar yerine, AMD’nin yükseltilmiş 14 nm mikro işlemcilerini kullanıyordu. 

Daha güçlü Advanced Processing Unit (APU) konsola çalışması için daha fazla güç veriyor. Bu gücün anlamı, oyun görüntülerinin daha keskin olup bunları daha yumuşak bir biçimde görüntülüyor. Ayrıca PS4 standardından daha fazla detay sunuyor. 

ps4-neo-yeni

Çıkan haberlere göre, bu bir PlayStation 5 olmadığı için aynı oyunları çalıştırıyor olacak. Her iki Sony konsolu PlayStation 4 kütüphanesindeki oyunları çalıştıracak ancak yeni oyunlar ve güncellenmiş eski oyunları yüklemek için yeni versiyonları olacak. PS4 Neo oyunların çok daha iyi görünen versiyonlarını çalıştırıyor olacak.  

İyi görüntünün yanı sıra bir de HDR desteğiyle, 4K video görüntüleme ve 4K Blu-ray filmleri görüntüleme imkanı bulacaksınız. Bu özelliklerle rakibi Xbox One S’i anımsatıyor. 

Bir diğer konu başlığı PlayStation VR seti. Etkinliklerde bu cihaz bizi fazlasıyla etkilemişti. Ancak akıllarda şu soru vardı: Acaba düşük bir donanım bize doğru düzgün bir sanal gerçeklik deneyimi sunabilecek miydi? Ancak şimdi bunun PS4 NEO ile yükseltildiğini düşünmek mümkün. 

ps4-neo-incelik

Her yeni Sony konsolunun bir öncekine göre daha ince geldiğini gördük. Tanıtımda da konsolun daha ince olması beklenenler arasında.