Karşılaştırma: Apple iPhone 7 & Samsung Galaxy S7

Belki haberiniz vardır, Apple yeni telefonunu tanıttı. İsmi iPhone 7. Milyonlarca farklı iddia ve söylentinin ardından yeni cihazla nihayet tanıştık. Farklı telefonlar çıktıkça hangi telefonu alacağınız konusunda kafanız karıştıysa iki güçlü rakibi karşı karşıya getirerek karar vermenize yardımcı olmak istiyoruz. 

iphone7_galaxys7karşılaştırma

Tasarım

galaxy_s7_pink_gold-pembe

iphone7_apple_tasarım

Teknoloji dünyasının tasarım açısından güçlü iki cihazı karşınızda. Samsung Galaxy S7 sahip olduğu metal çerçeve ve cam çerçevesiyle hem elinizde, hem de elinizde bıraktığınızda çok ayrıcalıklı hissettiriyor. Gelelim iPhone 7’ye. Telefon yine Apple’ın geleneksel tasarımına sahip. Alüminyum gövdesiyle ve özellikle yeni tüm ışıkları kendine çeken Jet Black rengiyle, paslanmaz çelik Apple logosuyla büyük bir uyum sağlıyor. Öyle görünüyor ki Sith lordları ve ninjaların yeni favorisi bu renk olacak.

Apple’ın iPhone 7’yi su geçirmezlik özelliği katmasıyla rakibiyle durumu nihayet eşitliyor. 

Ekran

iphone7plus_apple_ekran

iPhone 7 ekranı teknik olarak retina (ama yine de 1080p’den düşük) çözünürlüğe sahip. Bunu 2K ekrana sahip S7 ile karşılaştırdığımızda ekran konusunda kazananın kim olduğu çok net belli oluyor. 

Çözünürlüğü bir kenara bırakırsak iPhone ekranları her zaman çok başarılı parlaklığa ve renk dengesine sahip oluyor. iPhone 7’de yine bu geleneği sürdürerek geliyor. Yine de Samsung Galaxy S7 ekranı, Super AMOLED paneliyle gözlerimizin şimdiye dek gördüğü en iyi telefon ekranına sahip. 

Kamera

iphone7_apple_kamera

Stuff okuyucuları, Samsung Galaxy S7’yi dünyanın en iyi akıllı telefon kamerası seçmişti. iPhone 6’da Stuff okuyucularının sevdiği kameraya sahip olarak onun biraz gerisinde kalıyordu. Ancak iPhone 7’nin kamerası çok büyük gelişmelere sahip bir şekilde geliyor. Öncelikle çözünürlükte ve 12 MP kamerayla S7 ile eşitleniyor. Sadece bu açıdan değil, optik görüntü sabitleyicisiyle de düşük ışıktaki performansını çok daha artırarak geliyor. Bir de True Tone isimli flaşa sahip. Bu da gelişmiş parlaklık ve nesnelerin daha iyi aydınlatılması anlamına geliyor. İç mekan çekimleri içinse özel bir sensöre sahip. 

Güç

0_opener

Yeni akıllı telefonlar çıkmadan önce güç konusunda daha fazla beklenti içinde olunmuyor. Galaxy S7 dünyanın en güçlü telefonlarından biri ve bunu Samsung’un Exynos işlemcisi ve 4 GB RAM’e borçlu. Apple ise, tamamen yeni A10 işlemciyle geliyor. Apple’ın GPU’su da yine çok daha güçlü. Bu özelliklerinden dolayı bu konu başlığının kazananı Apple iPhone 7 oluyor. 

Hafıza ve Bağlantı

iphone7_kulaklık-girişi

Apple artık zavallı durumdaki 16 GB hafızayı ortadan kaldırıyor ve şimdi 32 GB, 128 GB ve 256 GB seçeneklerini sunuyor. Öte yandan S7 yalnızca 32 GB ve 64 Gb versiyonlara sahip ancak S7 microSD kartları desteklediği için hafıza sorunu yaşatmıyor. 

Bir diğer bağlantı haberi Apple’ın kulaklık girişini kaldırması oldu. iPhone 7’de kulaklık girişi ararsanız bulamayacaksınız. Bu zaten bekleniyordu ancak u haberin iyi mi yoksa kötü mü olduğu tamamen sizin bakış açınıza göre değişiyor. İyi çünkü kablosuz kulaklıklarınızın şarjı biterse, batarya girişinden kablolu kulaklıklarınızı takabilirsiniz. Bu bir açıdan kötü çünkü sahip olduğunuz 3.5 mm standardındaki kulaklıklarınız çalışmayacak. 

Diğer şeyler

iphone_7_handson_lead_ver2

Aslında sorunun çözümü basit: iOS kullanmak istiyorsanız iPhone 7’yi, Android kullanmak istiyorsanız Galaxy S7’yi seçin. iOS 10 en büyük güncellemeyle geldi. Home uygulamasıyla ışıklardan hoparlörlere evinizdeki tüm bağlantılı cihazlarınızı tek bir yerden kontrol edebiliyor olacaksınız. Android Nougat 7.0 ise buna denk bir sistem sunuyor. 

Sonuç:

İki rakip yarışı şimdilik berabere kalarak tamamlıyor. Şimdilik diyoruz çünkü bu sadece başlangıç. iPhone 7’yi yakından incelemeye devam ettikçe gerçek kazanını güncelleyeceğiz.