Sony PlayStation 4 Pro hakkında bilmeniz gerekenler

Sonunda beklenen an geldi ve Sony sıradaki konsolu PlayStation 4 Pro‘yu tanıttı. Tanıtılan model PlayStation 5 değil ama güçlendirilmiş işlemcisi ve yenilenen tarsıyla PS4 Pro oldukça görkemli bir şekilde karşımızda.

Peki bu cihazın öne çıkan özellikleri nedir diye soranlar olacaktı. Stuff ekibi olarak sizin için hazırladık:

PS4’ten daha güçlü

PlayStation 4 Pro için gelecek nesil bir konsol demek zor. Çünkü formatında ya da aksesuarlarında değişiklik gözlenmiyor. Ancak 3 yıl teknolojik açıdan büyük değişiklikler yaratmış. Pro’da yükseltilen GPU sayesinde daha büyük bir ortam, daha detaylandırılmış karakterler, daha yumuşak çerçeve oranları ve çok daha iyi grafikler göze çarpıyor.

Evet, 4K oyun oynamak mümkün

ps4-pro-spiderman

Sürpriz! Dedikodular son zamanlarda PlayStation 4 Pro’nun 4K oyunları desteklemeyeceği yönündeydi. Ancak Sony’nin davetinde bu fikir yok edildi. Insomniac’ın gelecek oyunu Spider-Man ve Deus Ex: Mankind Divided 4K olarak yeni konsolda oynanabilecek.

PlayStation 4 Pro aynı zamanda HDR aydınlatmasını çok iyi bir şekilde kullanıyor. Bunu anlamamızın sebebiyse Days Gone’ın demosu oldu. Aygıt yazılımı güncellemesiyle birlikte HDR desteği gelecek hafta yüm PlayStation 4 modellerine gelecek.

Aynı oyunlar oynanabilecek

Yeni konsolun isminin PlayStation 5 olmamasının en büyük sebeplerinden biri Sony’nin PlayStation 4 Pro’da da PS4’ün standart ve Neo modellerindekiyle aynı kütühaneyi kullanması olabilir. Hem önceden sahip olduğunuz oyunları Pro’da kullanabilecek hem de yeni oyunları önceki cihazda da çalıştırabileceksiniz.

Aynı zamanda Call of Duty: Infinite Warfare ve Modern Warfare Remastered gibi oyunlar Battlefield 1 ve FIFA 17’deki gibi Pro için genişletilecek. Oyunlar öncekiyle aynı olsa da çok daha iyi görsellere sahip olacaklar.

Pro, PS 4’ün yerine geçmeyecek

ps4-pro-photo

PlayStation 4 Pro, PlayStation 4’ten çok daha güçlü olsa da Sony PS 4’ü gözden çıkarmış değil. Sony, yeni yazılımıyla müşteriler için çeşitli opsiyonlar oluşturacak.

4K streaming… Blu-ray değil

Xbox One S’te olduğu gibi PlayStation 4 Pro da 4K straming medyalar için tasarlandı. Netflix ve YouTube uygulamaları sayesinde izlediğiniz şeyler gözlerinizi yuvalarından çıkaracak. Sony, bu sayede yıl sonunda Netflix’in dizileri Narcos ve Luke Cage gibi dizilerin 4K olarak izlenebileceğini söyledi. Bunun yanı sıra PlayStation 4 Pro 4K Blu-ray CD’leri desteklemiyor.

VR’a destek veriyor

ps-vr

Gelecek ay PlayStation VR headset tanıtılacak ve bu bile Pro almak için başlı başına bir neden gibi duruyor. PlayStation VR ile ilgili yapılan açıklamada şirket VR headset’in PS Pro 4 ile mükemmel uyum sağlayacağını belirtti.

1080p’nin yararlarını göreceksiniz

HDR destekli 4K televizyonunuz varsa PS 4 Pro bununla mükemmel uyum sağlayacaktır. Ama yeni televizyon almayı düşünmüyorsanız GPU; çözünürlüğü, görsel efektleri ve keskinliği etkileyecektir. Tabii 4K televizyondaki kadar iyi bir görüntü beklemeyin.

Kasım’da çıkıyor

sony-ps4-pro-inthebox

Sony 1 TB’lık hard disc’li konsolun 10 Kasım’da piyasada olacağını açıkladı. Ürünün fiyatı 399 dolar olarak belirlendi ancak lira olarak fiyatı henüz net değil.