İnceleme: Apple iPhone 7 Plus

Apple uzun zamandır merakla beklenen etkinliğinde yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘ı sahneye çıkardı. Biz de cihazı kullanarak yakından inceledik. İşte izlenimlerimiz…

apple_iphone_7_plus-inceleme

Kamera

apple_iphone_7_plus_kamera_3

Çift kameralar yeni bir şey değil. Huawei’nin P9 üzerinde ikinci bir siyah & beyaz sensörü var. LG, G5’te geniş açı kullandığı için bu duruma alışıktık. Peki ya Apple’ın iPhone 7’lere yaklaşımı nasıl? Bir sensör, yakın çekimler için, diğeri ise hareket halinde zoom yapabilmeniz… Bu zekice fikir çektiğiniz fotoğraflarda da çok iyi sonuç veriyor. 

apple_iphone_7_plus_kamera_4

Peki nasıl çalışıyor? Kamera uygulamasını açtığınızda ekranın altında yeni bir 1x ikonu göreceksiniz. Buna tıklayın ve f/1.8 geniş açılı sensör 2x optik zoom için f/2.8 telephotoya geçecek. Buna tıklayıp tutun. Aklınızda olsun, optik zoom yalnızca 2x olarak çalışıyor. Zoom video çekerken de çalışıyor. iOS 10’da kilitli ekranı sol tarafa kaydırarak direkt olarak kamera uygulamasına geçebiliyorsunuz. 

Kolaylıkla, iPhone 7 Plus kamerasının şu an piyasadaki en iyi akıllı telefon kamerası olduğu ortada. 

Ekran

apple_iphone_7_plus-ekran

Bu övgüye layık bir kamera sahip akıllı telefonda, çektiğiniz fotoğrafların çok iyi görünmesinin bir diğer nedeni de 5.5 inçlik ekranı. Yalnızca daha iyi renkler sunmuyor, aynı zamanda şimdiye kadar üretilen en parlak iPhone ekranı. Önceki cihaza göre bu cihazda parlaklık yüzde 25 daha fazla artırılmış. Bu da, direkt güneş ışığı altında ekranı net bir şekilde okuyabileceğiniz anlamına geliyor. Artık WhatsApp’dan bir mesaj geldiğinde okuyabilmek için gölgeye koşmanız gerekmiyor.

apple_iphone_7_plus_ekran-2

Bir şeyler izlemek açısından ise, Samsung’un ekran teknolojisi, OLED paneller ile alabileceğiniz derin siyahlar ve kontrastıyla biraz daha yukarıda bir yerde duruyor. Yine de bu en azından şimdiye kadarki en iyi iPhone ekranı. OLED için ise iPhone 8’i beklemeniz gerekebilir. 

Apple’ın 3D Touch teknolojisine sahip ekran teknolojisi ise iOS 10 sayesinde çok daha hassas. 

Ses

apple_iphone_7_plus-ses

iPhone 7 Plus, başarılı ekranı yanı sıra bir de iyi bir ses kaliteisne sahip. Stereo hoparlörler, nihayet ilk kez iPhone’lardaki yerini buluyor ve gerçekten etkileyici ve yüksek bir ses sunuyor. Böylece YouTube’dan bir müzik videosu açtığınızda kulaklıklarınızı aramanız gerekmeyecek. 

apple_iphone_7_plus_vs_iphone_6s_plus_4-ses

iPhone 7 çıkmadan önce en çok konuşulan detaylardan biri de kulaklık girişi olup olmadığıydı. Beklenen oldu ve şirket kulaklık girişini kaldırdı. Kablolu kulaklıklarını takmak isteyenler ise Lightning port üzerinden kullanabilecekler. 

Tasarım

apple_iphone_7_plus_rear-tasarım

Tasarım açısından ilk bakışta iPhone 7 Plus ile iPhone 6S Plus’lar arasında çok büyük bir farklılık dikkat çekmiyor. Dikkat çeken detay artık ‘Home’ tuşunun bir buton olmaktan çıkması… Hala parmak izi tarayıcı olan TouchID yeteneklerine sahip. Artık basılan bir tuş olmak yerine Apple’ın Taptic isimli mühendisliğini kullandığı bir teknolojiyle karşımızda. Apple bu özelliği ilk kez yeni Macbook trackpad’i ve Apple Watch’ta gün yüzüne çıkartmıştı. iPhone 7’ler şimdi yeni bir Jet Black rengiyle geliyor. Mat siyah ve eski favoriler Silver, Gold ve Rose Gold renkleri de var.

apple_iphone_7_plus_home_button_2 

Tasarımında telefonların en dikkat çeken özelliği kuşkusuz su geçirmez oluşları. Tıpkı kardeşi iPhone 7 gibi 7 Plus da IP67 su geçirmezlik sertifikasına sahip ve bu sayede 1 metre suda 30 dakikaya kadar dayanabiliyor. 

Güç ve batarya

apple_iphone_7_plus_gaming_1-pyun-batarya-güç

7’ler, dort çekirdekli A10 Fusion çiplerle geliyor ve bu onları çok atak yapıyor. Aynı anda birden fazla uygulama çalıştırsanız bile multitasking bir cihaz olarak hiç duraksamıyor. 

En önemlisi, bu dev güç Apple’ın en çok yakınılan konularından biri olan batarya ömrünü bu kez azaltmıyor. Durmaksızın kullandığımız bir yarım gün sonrasında bile şarjımız yüzde 51 kaldı. 

apple_iphone_7_plus_lockscreen

Eğer Düşük Güç Modu2nu açarsanız, iş sonrası etkinliklerinizde sizi idare etmeye yetecektir. Tabii siz yine de sosyal ortamlarda telefonunuzu bir kenara bırakın ve arkadaşlarınızla sohbet edin. 

Sonuç:

apple_iphone_7_plus_verdict

Kamera, Apple’ın Android cihazlar karşısındaki savaşında her zaman elini güçlendiren bir silahı oldu. Şirket şimdi iPhone 7 Plus’ın kamerasını fazlasıyla geliştirerek akıllı telefon fotoğrafçılığı yapanların arzulayacağı bir telefon üretti. 

iPhone 7’lere su geçirmezlik özelliğinin gelmesiyle şirket bu konuda çok önceden yol alan rakiplerini yakalamayı başardı. Telefonların performanslarının artması ve daha iyi batarya ömrü de artık görmeyi beklediğimiz özelliklerdi. 

Kağıt üzerinde Samsung’un stylus kalem ve daha iyi bir ekrana sahip Galaxy Note 7 cihazıyla neredeyse kafa kafaya kaybediyor. iPhone 7’nin kamerası başarılı olsa da iPhone 7 Plus’ın kamerası sizi çok daha başarılı bir fotoğrafçı yapabilir. Büyük ekranlara karşı değilseniz o halde almanız gereken iPhone bu. 

Teknik özellikler

Ekran: 5.5 inç, 1920×1080 LCD

CPU: Apple A10 Fusion dört çekirdek

Bellek: 3GB RAM

Kamera: 2x 12 MP arka (f/1.8 geniş açı, f/2.8 telephoto) w/ OIS ve TrueTone flaş, 7 MP ön

Hafıza: 32/128/256GB dahili hafıza seçenekleri

İşletim sistemi: Apple iOS 10

Boyutlar: 158x78x7.3 mm, 188 gram

apple_iphone_7_plus_camera_1

STUFF GÖRÜŞÜ: En iyi iPhone kamerası, en iyi iPhone ekranı ve başarılı bataryasıyla şimdiye kadarki en iyi iPhone.

İyi yanlar:

  • Artan batarya ömrü
  • Yeni zoom akıllı telefon fotoğrafçılığında büyük bir devrim yapıyor
  • Su geçirmez

Kötü yanlar:

  • Kulaklık girişinin olmayışı
  • Yepyeni bir tasarıma sahip değil.
  • Fiyatı çok yüksek.