İlk inceleme: Canon EOS M5

Bir zamanlar kompakt sistem kameraları Canon için gerçek anlamda bir kör noktaydı. Ancak şimdi istikrarlı bir şekilde zihinlerini meşgul ediyor. Geçen yılın EOS M3’ü halihazırda sağladığı erken aynasız çabalarıyla, çok büyük bir gelişmeydi. Ancak yeni sunulan EOS M5, APS-C sensörüyle favori SLR’lar arasında zirveye çıkmayı başarıyor. İhtiyacınız olan tüm kablosuz bağlantıları sunuyor. 

Teknik özellikleri, aynasız fotoğraf makinesi sunan Sony, Fuji ve Olympus’u hayretler içine düşürebilir. 

Küçük ama etkili

canon-eos-m5

Canon, EOS M5’i, EOS 80D modeline göre yüzde 50 daha küçük bir şekilde sunuyor. Bu yüzden kamera çantasına bağımlı olmayı sevmeyenler bu yenilikten memnun kalacaklar. 

eos-m5-canon

Cihazla birlikte, 24.2 MP APS-C sensörü elde ediyorsunuz ve bu ISO 25600 düşük ışık çekimleri için çok iyi. Buna DIGIC 7 görüntü işlemci çipi eşlik ediyor. Bu da çekimlerinizi 14x daha hızlı işliyor. 

Düğmeye bas

canon-eos-m5-2

CSC’lerde düğmeler için çok yer olmuyor. Ancak fotoğraf makinesi düşkünleri size fiziksel kontrol tuşlarının dokunmatik ekranlarda gezinmekten çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilir. Biz de onlardan biriyiz. 

m5-canon-eos-3

Tek üzücü nokta, bu cihaz Fuji’nin çok benzer fiyatlı olan X-T2 modeli gibi su geçirmez değil. Ve yapımında metalden çok plastik kullanılmış. Ama korkmayın, görünümü ve hissiyatı kaliteli. 

Dokunmatik de var

eos-m5-canon-4

Tuşlara basmaktan sıkılırsanız 3.2 inç dokunmatik ekranını kullanabilirsiniz. Yaratıcı olmak istediğinizde bu dokunmatik ekran işinizi çok kolaylaştırıyor. 90 derece yukarı ve 180 derece aşağı oynayabiliyor ve böylece size farklı açılardan çekim yapma imkanı veriyor. 

canon-m5-5

Video star

eos-m5-canon-6

Bu cihazda 4K yok ve bu biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak video çekimleriniz için 60 fps olarak 1080p görüntü kaydedebiliyorsunuz. Sahip olduğu mikrofon sayesinde yüksek kalitede ses kaydı da yapıyor. 

Uzaktan da çekimlerinizi yapabiliyorsunuz. M5 piyasadaki en bağlantılı Canon makinelerinden bir tanesi. NFC, Wi-Fi ve Bluetooth var. Bu demek oluyor ki, dilediğiniz zaman akıllı telefon uygulamanız aracılığıyla ayarları değiştirebilir ve çekimlerinizi kontrol edebilirsiniz. 

eos-m5-canon-8

SONUÇ: 

EOS M5, Canon’un aynasız fotoğraf makinesi olayını nihayet çözdüğünü ve3 iyi bir şekilde yaptığını ortaya koyuyor. Cihazın arkasındaki ana fikir, sensörleri küçültmeden makineyi daha küçük ve hafif yapmak. Eğer bu özellikleri sizin ilginizi çektiyse, makineyi Kasım ayında satın alabileceğinizi belirtmek isteriz.