İnceleme|Pro Evolution Soccer 2017

İki kısımdan oluşan Pro Evolution Soccer 2017’nin ilk yarısı hızlı, hevesli ve neşeli bir örnek olsa da ne yazık ki ikinci yarısında bir bozulma gözlemleniyor. İşte merakla beklenen oyunda göze çarpan detaylar:

Güzel bir oyun

pro_evo_2017_review_stuff_6

PES’te sıkıntıların ne olduğunu açık bir şekilde söylemeden önce güzel yanlarını daha yakından incelemekte fayda var.

Başlangıç olarak oyuncular, stadyumlar ve ekranda görünen her detay oldukça başarılı bir şekilde hazırlanmış. Konami’nin Fox Engine ekibi geçen yıl Metal Gear Solid V’te olduğu gibi görsel açıdan parlıyor.

Messi ve Neymar gibi defansa ustaca sızan futbolcuların ya da Ronaldo ve Bale gibi güçlü kanat oyuncuları oyunda da gerçek hayattakine benzer performans gösteriyorlar. Bu sadece birey için yeterli ama futbol bir takım oyunu.

Oyuna ilk bakıldığında boş zamanınızı değerlendirmek için bundan daha güzel başka bir şey olamaz diye düşünüyorsunuz.

PES 2017’nin bireysel noktalarını elemanlar bütünü şeklinde bir araya getirdiğinizde futbol adına oldukça büyüleyici anlar yaratıyor.

Güçlü defans

pro_evo_2017_review_stuff_4 pro_evo_2017_review_stuff_5

Saldırgan bir şekilde oynuyorsanız küçük bir hatırlatmamız olacak: defans her zaman olduğundan çok daha iyi.

Geçen yıl PES’in defans oyuncuları daha çok hata yapmaya meyilliydi. Hakimiyeti yitirme, alanını kaybetme ve mücadelede zamanını ayarlayamamak her zaman büyük sıkıntılar yaratmakta ve Jamie Carragher’in haklı olduğunu kanıtlamakta: Kimse büyümek ve Gary Neville olmak istemez.

Hatalarını göz önünde bulunduran Konami defans için çok daha fazla perspektif yaratmış. Aynı zamanda PES 2017’nin kalecileri sadece işinin ehli değil aynı zamanda muhteşemler.

Benzer başarısızlıklar

pro_evo_2017_review_stuff_3

Şimdiye kadar kafanız biraz karışmış olabilir. İstanbul’da oynan Şampiyonlar Ligi finalini hatırlayın. AC Milan Liverpool karşısında 3-0 öndeyken maçın sonunda kazanan Liverpool olmuştu. PES 2017’yi de AC Milan olarak düşünün.

PES 2017 de güzel başlasa da sonradan kötüleşiyor. Oyunun en affedilemeyecek detaylarından biri 90’lı yıllardan çıkmış gibi duran UI’si.

Bir başka aşılamayan sıkıntıysa daha önceden de yaşanan lisans sorunları.

Hepsi göz önüne alındığında menüler, takım seçim ekranı ve birçok detay sadece şişirilmiş gibi duruyor.

Daha düşük puanlar

pro_evo_2017_review_stuff_1 pro_evo_2017_review_stuff_2

Mekanik hareketler her zaman olduğundan çok daha kötü. Oyuncular duygularını tamamen kapatıyor ve pozisyonlarla ilgili kararları vermekte zorlanıyorlar.

Şut ve pas kararsızlığı ise tüm bunların üzerinde duruyor. Oyun X butonuna basit bir dokunuşla yapacağınız harekete yanlış anlamlar yükleyebiliyor.

Oyun içerisinde bazı oyuncular oyun tarafından kazıklanmış gibi hissediyor dahi olabilir.

Karar

pro_evo_2017_review_stuff_9

Tüm bu problemler PES 2017’yi seçmemeniz için bir sebep mi?

Tabii ki hayır. Eğer uzun zamandır serinin hayranıysanız bu oyunu her şeye rağmen seveceksiniz. Kaleciler ve defans oyuncuları bu yılın yıldızı olmuş gibi görünüyorlar.

Sadece bu yeni oyundan büyük bir değişim beklemeyin çünkü PES 2017 seriye dair pek bir değişikliğe imza atamamış.

Beğendiklerimiz

  • Mükemmel oyuncu modelleri
  • Zarif paslar
  • Gelişmiş defans

Beğenmediklerimiz

  • Moral bozucu UI
  • Eksik mekanik hareketler
  • Benzer lisans sıkıntıları