Hem sarsıntıyı engelliyor hem de hızlı: Panasonic Lumix G85

İşte kamera haberleri geliyor…

Evet, her yıl düzenlenen Photokina etkinliği başladı ve bu da demek ooluyor ki önümüzdeki birkaç hafta çok güzel fotoğraflar çekeceğiz. Önünde kuyruklar oluşacak kameranın hangisi olacağını ise şimdiden öngörebiliyoruz: daha çok geliştirilmiş Panasonic’in kompakt sisteme sahip yeni kamerası Lumix G85 (İngiltere’de G80 olarak geçiyor).

panasonic-g80-rear

Geliştirilmiş? Ben daha çılgın şeyler isterdim!

Panasonic’in önceki senelerde CSC’lerle yaptığı işler oldukça iyiydi ama G85 için evrim geçitrmiş bir kamera demek mümkün. G85, 5-aks görüntü sabitleyici sisteme sahip. Yani ellerinizin titrediğini düşünüyorsanız çok da dert etmenize gerek yok.
“5-axis Dual I.S. Mk II” olarak adlandırılan yeni sistem yeni jiro-sensörü kullanıyor. optik ve gövde sabitliğini sağlayan kamera blur ile sarsıntıyı engelliyor ve yürürken bile güzel videolar çekilmesini sağlıyor.

 

Kaya gibi sağlam yani. Başka neler var?

Yeni Venus işlemcisi bulunan kamerada aynı zamanda 16MP MOS sensör bulunuyor. Bu özellik de ISO 25600 hassaslığında çekim yapılabilmesini sağlıyor. Düşük ışıkta çekeceğiniz güzel fotoğraflara hazırlıklı olun. Kamera 25/30fps’de 4K video çekebiliyor.

panasonic-g80-hot-stuff

Biraz da tasarımından bahsedelim.

Magnezyumdan yapılan ön kısım su sıçramalarına ve orta seviyedeki darbelere karşı dayanıklı bir yapıya sahip. Hareket edebilen ekranı 3 inç büyüklüğünde ve 2,360,000-nokta OLED elektronik vizöre sahip. Aynı zamanda kameranın en kullanıcı dostu özelliklerinden biri de güç modu “Power Save Mode”un bulunması. Bu sayede kullanmadığınız anlarda kamera uyku modunda duruyor.

Ne zaman piyasaya çıkıyor?

G85’in Ekim’in ortaları gibi çıkması bekleniyor. Sadece gövdesi 900 dolar olan makine yanında 12-60mm lensi de alırsanız 1000 dolar oluyor.