İlk test I FIFA 17

Futbol fanatikleri için televizyonda veya statta izledikleri maçlar yeterli olmadığı için oyun konsollarında veya akıllı telefonlarında mutlaka bir futbol oyunu vardır. Futbol oyunu dediğimizde ise akıllara ilk olarak şüphesiz FIFA ve PES geliyor. Uzun yıllardır süren bu rekabette “PES mi FIFA mı?” sorusuna henüz kesin bir cevap alamadığımız ortada. Fakat EA Sports bu sene dersine daha iyi çalışıp başlattığı yükselişe devam edebiliyor mu göreceğiz.

Duran toplara daha farklı yaklaşın

En önemli değişikliklerden biri kornerde oldu. Kornerden önce topu nereye atacağınız, hangi hızla atacağınızı belirlemeniz gerekli. Benzer şekilde penaltı sırasında da atacağınız nokta ve hızınızı belirlemenin dışında topa nasıl gideceğiniz de önem kazanıyor. Özellikle bu iki değişiklik FIFA 16’ya alışkın olanlar tarafından rahatlıkla farkediliyor.

fifa17-5

Şutlar da artık daha farklı hale geldi. Atacağınız ara paslar sayesinde kontra atakları başlatabilir, rakip oyuncuları geride bırakabilirsiniz. Yapay zekanın farkı da oyun sırasında farkediliyor.

Tüm bunlar eski FIFA oyuncuları tarafından oyuna ilk başladıklarında dahi gözlerine çarpacaktır. Artık eskisi kadar uzun paslar vermeniz kolay değil. Oyuncular oyuna başladıklarında pas vermeyi tekrardan gözden geçirmeli. Eski alışkanlıkları değiştirmenin kolay olmadığı ortada.

FIFA 17’de görsel değişiklikler de göze çarpıyor. Oyuncular, stadyumlar ve diğer detaylar görsel açıdan daha kaliteli hale gelmiş. Frostbite oyun motoru kendisini hissettiriyor.

fifa17-4 fifa17-2

 

Kahraman yaratın

Hikaye modunun yanında Journey (yolculuk) modu da oyuna eklenmiş. Yayınlanan fragmanda da bu yeni moda önem verildiği belliydi.

fifa17-7

 

 

Journey modunda futbolcunun kendisini geliştirip büyük kulüplere geçiyor. Tabii her şey burada bitmiyor. Yeni kulüpte sergilenen performansa göre futbolcunun yıldızlaşması veya kadro dışı kalması mümkün.

Karar

fifa17

EA Sports bu sene pazara sürdüğü FIFA 17 için uzun süre çalıştığı bell oluyor. Özellikle FIFA 16 oynayan kişiler bu küçük ama detaylı değişimleri farkedecektir. Bu değişimler olumlu yönde oyunu etkilese de FIFA 17 hala kusursuz bir oyun değil.

Beğendiklerimiz

  • Frostbite’ın etkisi
  • Hikaye modu zorlaştı
  • Daha gollü

Beğenmediklerimiz

  • Duran toplar yeni derdiniz olacak
  • Gelişime hala açık

İlgili Yazılar