Pixar tasarımcılarından Cozmo AI robot

Geçen yıl bu zamanlar en havalı robotik oyuncak BB-8’ken bu yıl tahtına Anki tarafından üretilen Cozmo geçiyor. Bu yüksek teknolojili minyatür robot hem bir karaktere hem de yüz tanıma sistemine sahip. Bir de çokça zekaya. Sahip olduğu diğer şeylerse kameralı dönen bir kafa ve size bir şeyler anlatan büyük mavi gözler. 

anki-cozmo-main_robot-oyuncak

Cozmo, Pixar ve Dreamworks filmlerinde çalışan insanlar tarafından tasarlandı. Bu sayede bu robotta çok sağlam bir karakter olduğunu görebilirsiniz. Cozmo çevresine tepki göstermek için iş makinesi zincirine sahip. 

anki-cozmo-2-oyuncak-robot

Cozmo sizi tanıyor

Avucunuza sığacak boyuttaki Cozmo, gözlerinin altındaki kamera sayesinde, uyandığında başını döndürebiliyor ve etrafı kolaçan etmek ve kimler var diye bakmak için kafasını döndürüyor. Eğer yüzünüzü tanırsa sizinle iletişim kurmak için isminizi söylüyor. Oyun oynarken arada bir başını kaldırıp hala sizin onu izleyip izlemediğinizi kontrol ediyor. Seyretmediğinizi görürse onunla oynamanız için ellerinizi kaldırmanızı istiyor. 

anki-cozmo-3

Nerede olduğunu biliyor

Cozmo’yu yeni bir yere koyarsanız, hemen çevresini tanımaya başlıyor ve robot kafasının içerisinde bir harita oluşturuyor. Çevresini öğrenirken kamerası ona yardımcı oluyor. 

anki-cozmo-5

Biraz obsesif kompulsif

Cozmo 3 küple birlikte geliyor. Bu küplerde hareket dedektörleri bulunuyor ve bu sayede hareket ettirildiklerinde Cosmo onların nereye gittiğini anlıyor. Bunlar Cozmo’ya ait olduğu için ayrı yerlerde durunca Cozmo gidip onları topluyor ve titizlik hastası gibi düzenli bir şekilde yerleştiriyor. 

anki-cozmo-4