Hyperloop One’ın merak edilen detayları ortaya çıktı

Hyperloop One tarafından yayınlanan videoda müjdesi verilen sisteme yönelik yeni video yayınlandı. İlk olarak Dubai ve BAE’nin uçsuz bucaksız çöllerinde kullanılacak olan sistemin merak edilen işleyişi de bu videoda yayınlandı.

Sistemde kullanıcılar Pods adı verilen kabinlere geçerek yolculuğa başlıyor. Kullanıcılara sunulan 3 ayrı tasarıma sahip kabin varış noktasına göre Transporter Capsule içerisinde bir araya geliyor. Transporter Capsule içerisinde 3 adet yolcu kabini, 1 adet kargo kabini bulunuyor.

Yayınlanan videoda iki konu ise dikkat çekici. Kapsül uçakla benzer hızda yol alıyor. Diğer dikkat çekici husus ise kabinlerin dışarısını görebilecek yapıda tasarlanması. Bu sayede kullanıcıların klostrofobik bir ortamda yolculuk yapması engelleniyor. Varış noktasına ulaşıldığında da kabinler ayrılarak ilgili perona yanaşıyor ve yolcu yolculuğunu tamamlıyor.

Hyperloop One Nevada çöllerinde başlattığı testlere devam ediyor. Tam ölçekli testlere 2017 yılı içerisinde başlayacak olan firma 2021 yılında Hyperloop sistemini kullanıma sunmayı hedefliyor.