Xbox One’da oynayabileceğiniz en iyi 15 Xbox 360 oyunu

Hadi Xbox’ın doğum gününü en iyilerle kutlayalım! Çünkü bugün Microsoft’un orijinal Xbox’ının marketleri yıkmasının üzerinden 15 yıl geçti. Sizin için en favori 15 Xbox 360 oyunumuzu Xbox One’da oynayabilmeniz için seçtik. Yine de bu eski diskleri Xbox One’da çalıştırırken size bol şans diliyoruz! 

red-dead-artwork

Alan Wake

Remedy şirketi Quantum Break’i Xbox One’a getirmeden önce buna benzer bir işi Alan Wake ile yapmıştı. Oyunda, kendini kendi yazdığı bir kurgunun içine hapsolmuş bir şekilde bulan bir romancıyı canlandırıyorsunuz. Oyun psikolojik gerilimi aksiyonla birlikte sunuyor. Gölgelerden oluşmuş güçlerle mücadele ederken bunu kesinlikle hissedeceksiniz. Kolaylıkla, bu oyunun xbox 360’da yer alan en atmosferik oyunlardan bir tanesi. 

Bayonetta

Eğer elinize bir Wii U geçmediyse muhtemelen Bayonetta 2’yi de oynamadınız. Ancak üzülmeyin çünkü en azından her zaman sersemletici orijinal versiyonuna sahibiz ve onu da şimdi Xbox One’da oynayabilirsiniz. Gerçekten çok çılgın bir oyun!

Braid

Braid bize bağımsız oyunların da düşük bütçeli bile olsalar harika ve anlamlı oyunlar olabileceğini kanıtladı. Hem de bu sembolden çok daha fazla anlam taşıyor. Süper Mario benzeri bir yapısı olan oyundaki puzzlelar ise kafanızı çalıştırmanızı istiyor. Hem de size maceranız boyunca sürpriz bir şekilde üzücü bir hikaye de anlatıyor. 

Dirt 3

Çok az sayıda oyun Dirt serisinin sunduğu sürüş hissini bu kadar etkili bir biçimde verebilir. Bu üçüncü oyun da bu hissi vermeye devam ediyor. 

Fallout 3

Biliyoruz! Fallout 4 piyasada! Ve eğer Xbox One sahibiyseniz, bu dünyayla ilgilisiniz demektir. Eğer tüm oyunu yalayıp yuttuysanız Fallout 3’e geri dönmeye ne dersiniz? 

Left 4 Dead 2

Yıllar içinde çok sayıda başarılı çoklu oyuncu oyunlar gördük. Ancak hala Valve’nin Left 4 Dead oyunları kadar tatmin edici olanı yok gibi. Zombilerden kaçmak ve biraz daha hayatta kalabilmek için birlikte çalışmalı ve birlikte kaçmalısınız. 

Lumines Live

Eğer puzzle türü oyunları seviyorsanız ve bir şekilde Lumines’in havasını solumadıysanız, yaptığınız her şeyi bırakın ve hemen Lumines Live’ı Xbox One’ınıza indirin. Aslında bu hamleyi 10 yıl önce yapmanız gerekiyordu. 

Mass Effect Trilogy

The Mass Effect üçlemesi bizce BioWare’in taç giydiği başarısı. Çünkü size orijinal bir bilim kurgu rol yapma sunuyor. hem de bunu bunu deneyimleyebileceğiniz en zengin evrenle başarıyor. Şimdi bu 3 oyunu da Xbox One’da oynayabilirsiniz. Kumandan Shepard olarak göreviniz galaksinizi kurtarmak. Mass Effect: Andromeda önümüzdeki yıl yeni heyecanlar sunacak ama şimdilik bu üçleme ilginizi çekmeye değer. 

Mirror’s Edge

Bu birinci şahış koşu olayı, size bulmacalar çözdürerek sonlanıyor. Çatılardan çatılara zıplarken manzaralara da göz atın. 

The Orange Box

Valve’in The Orange Box oyunu 10 yıl önce gamingde belki de en iyi şeydi. Ve şimdi nihayet Xbox One’da eskiyle uyumluluk içinde oynanabilir. 

Portal 2 

Listede iki tane Portal sevgisi! İsterseniz Xbox One’da özet orijinal versiyon The Orange Box’ı oynayın, isterseniz Portal: Still Alive’ı…

Red Dead Redemption 

Gerçekten Red Dead Redemption 2’nin çıkması için bekleyemiyoruz. Adeta yerimizde duramıyoruz. Rockstar’ın orijinal versiyonuysa Xbox One’da oynanabilir. Hem de geçen 6 yıla rağmen kalitesinden hiçbir şey kaybetmedi. 

Super Meat Boy

Oyunlarınızı old school tasarımında mı seviyorsunuz? Harika! o zaman Super meat Boy’u da çok seveceksiniz. Oyunda 300’ün üzerinde dikkat gerektiren seviye bulacaksınız. 

Skate 3 

Son güzel 3D skateboard oyununun yayınlanmasının üzerinden 6 yıldan fazla bi süre geçti. Bunun biliyoruz çünkü en son Skate 3 geleli bu kadar bir zaman geçti. Belki oynamaya devam edersek EA fark eder ve yeni bir tane çıkarır!

SSX

Yukarıda skateboard oyunları hakkında söylediklerimizi hatırlayın. Gerçekten kaliteli ve yeni snowboard oyunları gelmeyeli de epey oldu. ancak en azından hala taze bir havası olan 2012 yılının SSX oyununu keyifle oynayabilirsiniz.