İnceleme I Apple AirPods

Apple, iPod ve iTunes ile müzik sektöründe taşları yerinden oynatmıştı. Şimdi ise AirPods isimli kablosuz kulaklığı ile tekrardan devrim yapma hazırlığında. Bakalım bu kulaklıklar iddia edildiği gibi devrim yaratacak mı?

Tasarım

AirPods ilk bakışta Apple’ın meşhur kulaklığı EarPods’un kablosuzu gibi gözüküyor. İlk bakışta böyle gözükse bile birçok farklılık mevcut.

AirPods’un plastik kısmı EarPods’tan biraz daha uzun. Bu nedenle kulağınıza taktığınızda bir küpe varmış gibi gözükebilirsiniz. Renk olarak ise sadece beyaz renk ile sınırlısınız. Siyah renk opsiyonu da olsa fena olmazdı diye düşünüyoruz.

Tasarımla ilgili merak edilen nokta ise konforu. Burası tamamen göreceli. Kulak yapınıza göre çok rahat gelebilir veya rahatsızlık verebilir. Eğer kulağınızla uyum sağladıysa koşarken veya bisiklet sürerken kulağınızdan kayıp düşmesi pek olası değil. Bunun için satın almadan önce Apple Store’da denemenizi tavsiye ederiz. Ama kesin olan ise hafif olması.

Bağlantı

Eğer daha önce Bluetooth kulaklık kullandıysanız sistemin nasıl işlediğini biliyorsunuzdur. Telefonunuzla cihazı uzun süren aşamaları geçip eşleştirdikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat Apple burada da farkını ortaya koymuş.

AirPods’u şarj kutusundan çıkarttıktan sonra bir kere eşleştirmeniz yeterli olacaktır. Apple cihazınızın ekranında ise AirPods’la ilgili bilgileri görebileceksiniz. Bu kolaylığın ve kullanışlılığın arkasında Apple’ın kullandığı W1 işlemci yatıyor. W1 işlemciin kullanıldığı Beats'in Powerbeats 3 ve Solo 3 modellerinde de bu kullanışlılık mevcut.

Dilerseniz Apple markalı olmayan diğer Bluetooth’lu cihazlarla da eşleştirmeniz mümkün. Ama Apple hayranı olmayan kişilerin pek satın alması beklenmiyor.

Diğer özellikler

AirPods’u elinize aldığınızda üzerinde düğme veya tuş olmadığı dikkatinizi çekecektir ama bu sizi korkutmasın.

AirPods ile müzik dinlemek, telefon görüşmesi yapmanın  yanında Siri’yi de kontrol edebilirsiniz. Siri’yi devreye sokmak için kulaklığa iki kez dokunmanız yeterli olacaktır. Bundan sonrası Siri’yle sizin aranızda.

Kulaklığın üzerinde düğme veya tuş olmasa da sizin yerinize hareket ediyor. Örneğin müzik dinlerken birisiyle konuşmak için kulaklığınızı kulağınızdan çıkardığınızda müzik otomatik olarak duruyor. Kulağınıza taktığınızda ise kaldığı yerden devam ediyor.

Dikkat çeken diğer özelliği ise şarj kutusu. AirPods’u taşıdığınız bu kutu ayrıca şarj etmeye de yarıyor. 5 saat çalma ömrüne sahip olan AirPods’u bu kutu ile tekrar şarj etmeniz mümkün. Eğer AirPods’u hemen kullanmanız gerekliyse bu kutuda 15 dakika şarj ettiğinizde 3 saat çalma süresine kavuşuyor. Şarj kutusunu ise iPhone veya iPad'te kullandığınız Lightning kablosuyla şarj edebilirsiniz.

Ses kalitesi

Apple’ın AirPods ile üst sınıf kulaklıklar kadar yüksek kaliteli ses sunmasını kimse beklemese de ses kalitesi bizi şaşırtmayı başardı. 779 TL olan fiyatını göz önünde bulundurursak aslında olması gereken de bu.

Apple’ın Beats ile yaptığı işbirliğinin etkileri burada hissediliyor. Bas seslerde daha kaliteli sonuçlar verse de her zaman üst düzey ses sunamıyor. Fakat dengeli yapısı sayesinde birçok kullanıcıyı fazlasıyla tatmin edecektir.

Gürültü engelleyici özelliği olmaması nedeniyle dışarıdan gelen sesleri engelleme konusunda ortalama sonuçlar sunuyor. Özellikle gürültülü ortamlarda müziğin sesini duymak için ses seviyesini yükseltmeniz gerekli.

Karar

Apple AirPods bizi etkilemeyi başardı. Kullanılan mühendislik, kullanıcı dostu kablosuz teknolojisi ve Siri uyumu bizim hoşumuza gitti. Fakat tasarımı nedeniyle herkesin kulağında uyum sağlamayabiliyor. Bunu göz önünde bulundurmak gerekli.

779 TL olan fiyat etiketi nedeniyle birçok kullanıcının seçim listesinde öncelikli olmayacaktır.

Beğendiklerimiz

  • Etkileyici kablosuz teknolojisi
  • Başarılı ses kalitesi
  • Batarya
  • Hafif ve kompakt yapı

Beğenmediklerimiz

  • Herkesin kulağına uyumlu değil
  • Tasarım
  • Kaybetmek çok kolay
  • Siri kullanımı yeterli olsa da çok başarılı değil

İlgili Yazılar