Tesla otomobiller hakkındaki 10 ilginç gerçek

Tesla’nın haber başlıklarında yer almadığı bir gün neredeyse yok. Çünkü CEO Elon Musk sürekli araçları için yeniliklerinden bahsediyor. Şirketin son atağı da sürücüsüz araçlar oldu. Siz tüm bu haberler arasında kaybolmadan önce, Tesla araçları hakkında belki de daha önce duymadığınız ilginç bilgilerle karşınızdayız. 

Tesla’nın kurucusu Elon Musk değil, Martin Eberhard ve Mac Tarpenning.

Tesla’nın ilk modeli olan The Roadster, Musk’a göre tam bir felaketti.

Roadster modelinin 2012 yılında üretiminin durdurulmasıyla, şu an kullanılmakta olan Model S ve Model X’in temelleri atıldı. 

Model X’de biyonik tehlike filtresi bulunuyor bu sayede dışarıda ne olursa olsun sizi etkilemiyor. 

 

Elon Musk’ın duyurmasıyla, Tesla'nın tamamen elektrikle çalışan sürücüsüz bir otobüs üreteceğini öğrenmiş olduk. Ancak bu araçla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşmak için biraz daha beklememiz gerekiyor. 

Yalnızca otobüs değil, şirket sürücüsüz kullanım teknolojisini 2018 itibariyle tüm araçlarına uygulamayı planlıyor.

Elon Musk gökkuşağı renklerini seviyor. Tesla’nın şarj aparatı gökkuşağının renklerinde ışıldıyor.

Tüm dünyada hizmet veren supercharger istasyonlarının sayısı 694. Ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Şu an ABD Nevada’da yapım aşamasında olan Tesla fabrikası tamamlandığında dünyanın en büyük ikinci yapısı olacak. Fabrikanın kullandığı enerjiyse yüzde 100 yenilenebilir enerji olacak. 

Elon Musk Tesla modellerinin ‘seksi’ kelimesinin karşılığı olmasını istemiş. Model S, Model X ve Model 3’ü yanyana koyunca da ingilizcede ‘Sexy’ yani ‘S3XY’ olarak görülüyor.  

Kaynak: (Tech Insider & Clean Technica)