Tesla CEO’su Elon Musk’ın inandığı 8 çılgın fikir

Elon Musk’ı Tesla CEO’su olarak tanıyoruz. Şimdilerde sürücüsüz araçlara odaklanan Musk aynı zamanda SpaceX’in kurucularından, yapay zeka araştırma şirketi OpenAI’nin yatırımcılarından ve SolarCity isimli güneş enerjisi şirketinin yöneticilerinden. Silikon Vadisi’nde çılgın fikirleri ve yatırımlarıyla bilinen Musk’ın en çılgın 8 fikri burada.

Elon Musk, 2024 yılından itibaren Mars’a insan gönderiminin başlamasını istiyor. Musk “eğer işler plana göre giderse, insanları 2025 yılında Mars’a ulaştırmış olacağız” diyor. 

Mush, Mars’daki yönetim şekliyle ilgili görüşünü bile paylaştı. Buna göre, Mars’ta temsili değil doğrudan demokrasi olacak. 

Musk, insanların Mars’ta hayat mücadelesi vermesini değil, büyüyen ve gelişen bir şehir olmasını istiyor.

Eylül ayında CEO, Mars’a ilk yolculuk edecek kişilerin kendilerini ölüme hazırlaması gerektiğini paylaşmıştı. İlk yolculuğun tehlikeli olacağını ve ölüm riskinin yüksek olacağını söylemişti. 

Ardından Musk, Mars’ta ölmenin hiç de fena bir fikir olmadığını söylemişti.

Musk’ın bir diğer çılgın fikriyse, dünyadaki insanların başka bir gezegendeki medeniyetin yarattığı bir video oyunu simülasyonu içinde yer aldığını düşünmesi.

Elon Musk ayrıca insanların şimdiden insan-robot karışımı bir tür olan cyborg olduklarını düşünüyor. Musk, e-posta ve sosyal medya aracılığıyla sağladığımız dijital mevcudiyet bile bir cyborg gibi süper güçler veriyor, şeklinde düşünüyor.

Musk şimdilerde beyin bilgisayarı olarak çalışacak bir katman geliştirmeye odaklandı.

Bakalım Elon Musk önümüzdeki günlerde bizi yeni fikirleriyle şaşırtmaya devam edecek mi?

Kaynak: (Business Insider)