Elon Musk’ın Hyperloop hayali gerçek oluyor

Tesla ve SpaceX’in arkasındaki isim Elon Musk’ın ultra hızlarda seyahat sunan raylı sistem hayali olan Hyperloop gerçeğe dönüşüyor. 

SpaceX’in 2015 yılında başlattığı global yarışma, öğrencilerden ekipler kurmalarını ve pratik, güvenli kapsüller üreterek yolcu ya da kargoların hiper-yolculuk yapabilmesini sağlamalarını istemişti. Tasarımlar, güvenlik yenilik ve yapı kategorilerinde değerlendirildi. 

3 üniversite takımı kapsüllerini SpaceX’in özel basıncı alınmış test şeridinde test etti. Musk bu kapsüllerin bir gün insanları 700 mph (1126.54 km/s) hızda seyahat etmelerini umuyor. Ancak en hızlı kapsül test sırasında 58 mph (93,342 km/h) erişti. 

Bu yarışmanın aralarında MIT ve Hollanda ve Almanya’dan üniversitelerin yer aldığı kazananları arasından Danimarkalı Delft Hyperloop takımı en yüksek skoru elde etti. Takım kapsüllerin şerit üzerinde ilerlemesi için magnetler kullandı. Yarışmanın final aşaması yaz aylarında düzenlenecek ve ana kriter maksimum hıza ulaşmak olacak. Ekipler şimdi bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

SpaceX bu testin videosunu da YouTube üzerinden paylaştı:

Kaynak: (WIRED)

İlgili Yazılar