Apple aksesuarlarında gördüğümüz “Made for” etiketi ne anlama geliyor?

iPhone, iPod yada iPad kullananların neredeyse tamamı “bu aksesuar desteklenmiyor” hatasını cihazlarında görmüştür. Bu hatanın sebebi ise kullanılan aksesuarın aygıt ile tam uyumlu olmamasından kaynaklanıyor. Üçüncü parti aksesuarlarda karşımıza çıkan problemi ortadan kaldırmak adına Apple tarafından onaylanmış aksesuar satın alabilirsiniz. Bunun içinse aldığınız aksesuarın “Made for” etiketine sahip olması gerekli. Fakat unutulmaması gereken küçük bir nokta var. Örneğin iPhone için tasarlanmış binlerce aksesuar bulunduğu halde, bunların hepsi iPad ve iPod ile tam olarak uyumlu değildir.

"Made for iPod", bir elektronik aksesuarın özel olarak iPod'a bağlanmak üzere tasarlandığı ve geliştiricisi tarafından Apple performans standartlarını karşıladığının onaylandığı anlamına gelir.

"Made for iPhone", bir elektronik aksesuarın özel olarak iPhone'a bağlanmak üzere tasarlandığı ve geliştiricisi tarafından Apple performans standartlarını karşıladığının onaylandığı anlamına gelir.

"Made for iPad", bir elektronik aksesuarın özel olarak iPad'e bağlanmak üzere tasarlandığı ve geliştiricisi tarafından Apple performans standartlarını karşıladığının onaylandığı anlamına gelir.

"Made for iPod/iPhone/iPad", bir elektronik aksesuarın özel olarak iPhone, iPad ve iPod modellerine bağlanmak üzere tasarlandığı ve geliştiricisi tarafından Apple performans standartlarını karşıladığının onaylandığı anlamına gelir.

 

İlgili Yazılar