5 adımda LG G6’ya dair merak edilen her şey

Mobile Wolrd Congress öncesi en fazla konuşulan modellerden bir olan LG G6 resmen yüzünü gösterdi. Biz de LG’nin yeni amiral gemisinin bilmeniz gereken özelliklerini 5 adımda paylaşıyoruz.

Dev ekran

LG, geleneksel 16:9 ekran ölçeğini bırakıp 18:9 ölçeğini kullanan ilk telefon üreticisi oldu. Kullanıcılar bu sayede uygulamalarda yada oyunlarda daha fazla alan elde etmiş oldu. 5.7 inç ekrana sahip G6, 5.2 inç ekrana sahip G5 ile aynı kasa boyutlarına sahip. Daha geniş ekran oranına sahip olan G6’nın ekran çözünürlüğü ise 2880×1440.

LG, en büyük rakibi Samsung’un aksine OLED yerine IPS panel kullanmayı tercih etmiş. Bu sayede beyazlar daha beyaz, parlak alanlar ise daha parlak görünüyor. Dolby Vision ve HDR 10 desteği ile görüntü deneyimi üst seviyeye ulaşıyor. Televizyonlardaki HDR rekabeti artık akıllı telefonlara da indi.

Çift kamera

LG de sektörün yeni modası çift kameraya kayıtsız kalamadı. Telefonun arka kısmında 13 MP çözünürlüğe sahip çift kamera bulunuyor. Lenslerden biri standart görüntülemeye sahipken bir diğer ise 125 derece görüş açısına sahip.

Cihazın ön kamerasına baktığımızda ise 5 MP kameranın yer aldığını görüyoruz. G5’te 8 MP ön kamera kullanılmasına rağmen 100 derece olan görüş açısı ile daha rahat selfie çekmenize yardımcı oluyor.

LG’nin kullandığı yazılım manuel fotoğraf ve video ayarları sunarken 4K video kaydı ve ön / arka kamera kombinasyonu ile 360 derece panorama çekim imkanı sağlıyor. Ekran oranı sayesinde Instagram kullanıcıları 1:1 kare fotoğrafları galeriden seçim yaparken ekranda görebilecek.

Google dokunuşu

Android telefona elbette Google dokunuşu olacak diyebilirsiniz. Fakat bizim bahsettiğimiz dokunuş biraz daha farklı. Google’ın ürettiği telefonlardan sonra ilk kez Google Assistant bir telefonda karşımıza çıkıyor. Bu sayede sorularınıza cevap arayabilir, alarmınızı kurabilir veya takviminizde etkinlik hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca Chromecast, Google Home hoparlör, Android Wear 2.0 saatler ve akıllı ev ürünlerini sesle kontrol imkanına kavuşuyor.

Güç sizinle

LG G6 bir amiral gemisinin olmazsa olmaz özelliklerine sahip. Snapdragon 821 işlemcisi şu an için akıllı telefon pazarındaki en güçlü işlemci. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Bu sayede performans anlamında kullanıcıların sıkıntı yaşaması engellenmiş. 32 GB dahili hafızaya sahip olan modelin hafızasını microSD ile genişletebiliyorsunuz.

Batarya kısmına baktığımızda ise 3300 mAh’lık bataryanın kullanıldığını görüyoruz. Qualcomm’un Fast Charging 3.0 desteği sayesinde yarım saatlik sürede bataryanın %70’ini şarj etmek mümkün.

Metalin gücü

Modüler yapıdan vazgeçen LG, G6’da tamamı metal kasa kullanmış. Gorilla Glass ekran ile birlikte daha sağlam hale gelen telefonun bataryası ise monoblok kasa nedeniyle değiştirilemiyor. Bu yapı sayesinde LG G6, IP68 sertifikasına da kavuşmuş. Böylelikle LG G6 suya ve toza dayanıklı hale gelmiş. 

İlgili Yazılar