Qualcomm 205 Mobile Platform, 4G hızını çok uygun fiyatlı telefonlara sunacak

Akıllı telefonlarda en önemli görevlerden birini üstlenen işlemcilerin en çok bilinen markalarından biri olan Qualcomm yeni işlemcisini tanıttı. Qualcomm bu çiplere işlemci yerine Mobile Platforms adını vereceğini duyurdu. Qualcomm 205 Mobile Platform isimli bu yeni çip Latin Amerika, Hindistan gibi ülkelerde kullanılan giriş seviyesi telefonlarda kullanılacak. Qualcomm 205 Mobile Platform’un en önemli özelliği ise 4G hızı giriş seviyesi cihazlarda sunacak olması.

Qualcomm 205 Mobile Platform, 1.1 GHz işlemciye, Adreno grafik işlemciye, 480p ekran çözünürlüğü desteğine, 3 MP ön ve arka kamera desteğine sahip. Cat4 LTE modem sayesinde 150 Mbps indirme hızına, 50 Mbps yükleme hızına sahip.

Qualcomm 205 Mobile Platform’un kullanılacağı cihazlar uzun batarya performansıyla da dikkatleri çekiyor. Qualcomm tarafından açıklanan rakamlara baktığımızda 45 gün bekleme süresine, 20 saat konuşma süresine ve 86 saat müzik çalma performansına sahip olacak. Günümüz akıllı telefonları için çok iddialı rakamlar.

Şu an üretim aşamasında olan Qualcomm 205 Mobile Platform’una sahip cihazları önümüzdeki çeyrekten itibaren görmemiz bekleniyor. Eğer Nokia 3310’un açtığı uygun fiyatlı akıllı telefon konsepti tutarsa Qualcomm’un bu yeni işlemcisine sahip çok uygun fiyatlı akıllı telefonları görmemiz mümkün olacak. 

İlgili Yazılar