Ön inceleme | Samsung Gear 360 (2017)

Sanal gerçeklik ve 360 derece videolar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Samsung da popülerliği artan bu platformu önemsediğini her seferinde gösteriyor ve son olarak Gear 360’ın yeni versiyonunu tanıttı. Biz de bu yeni kamerayı lansman sırasında inceledik.

Tasarım

Eski Gear 360’tan tasarım olarak ayrılan yeni Gear 360 daha küçük ve kompakt yapıya ulaşmış. Eski modele göre daha ergonomik olan bu model kullanıcıların genellikle elde kullanacağını düşünerek tasarlanmış. Cihazın yanında gelen plastik halka ise birçok zeminde rahatlıkla ayakta durmasına yardımcı oluyor.

Kompakt yapısı sayesinde eski modele göre taşınabilirlik de artmış. Rahatlıkla pantolonuzun cebine atabilir veya küçük el çantanızda taşıyabilirsiniz.Cihazın alt tarafında bulunan giriş sayesinde rahatlıkla tripod’a veya selfie çubuğuna bağlayıp çekim gerçekleştirmeniz de mümkün.

Kamera

2017 model Gear 360’ta iki adet balık gözü lensi kullanılmaya devam ediyor. 4K video çekim kapasitesine sahip olan yeni Gear 360 çözünürlük olarak da yeni standartları yakalamayı başarıyor.

Bir önceki modelde olduğu gibi her bir kamera ayrı fotoğraf çekebildiği gibi her iki kameranın  çektiği fotoğraf otomatik olarak birleştiriliyor. Kullanıcılar kısa video loop’ları çekebilmemnin yanında time-lapse çekmeye de imkan tanıyor.

Peki çekim yapmak için neler yapmanız lazım? Yönlendirme tuşları ile menüye girebilir, çekim modunu seçtikten sonra kayıt butonuna basmanız yeterli olacaktır. Çekim ile ilgili bilgileri cihazın üzerinde bulunan küçük ekranda görebiliyorsunuz.

Çektiğiniz görüntüler ise microSD’ye kaydoluyor. Kullanıcılar 256 GB’a kadar microSD kullanabiliyor. Şarj içinse USB-C portunu kullanılıyor.

Bağlantı

Gear 360 ile Facebook, YouTube ve Gear VR’da izlenebilecek şekilde canlı yayın gerçekleştirebiliyorsunuz.Eğer canlı yayın yapmayı planlıyorsanız internet bağlantınızdan emin olmanız lazım.

Gear 360’ın canlı yayın yapabilmesi için cihazınızda Gear 360 uygulamasının yüklü olması gerekli. Bu destek şimdilik Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelinde olsa da Galaxy A5 ve A7 modeline de bu destek gelecek. Bir diğer dikkat çeken destek ise Gear 360 uygulamasının iOS cihazlar için de sunulması. iPhone 6s ve üzeri iPhone sahipleri bu uygulamayı kullanabilecek.

İlk karar

Samsung, giriş seviyesi 360 derece kamera sınıfında yeni Gear 360 ile önemli işlere imza atacak gibi gözüküyor. Artan uyumluluk, gelişen kasa sayesinde artan kullanım kolaylığı eskisine oranla daha başarılı olduğunu gösteriyor. Canlı yayın desteği sayesinde önümüzdeki aylarda sosyal medya hesaplarımızda daha fazla 360 derece video görebileceğiz gibi duruyor.