Seat’ın ilk elektrikli otomobili 2019’a hazır

Seat'ın patronu Luca de Meo'dan, markanın ilk elektrikli otomobilinin 2019 yılında duyurulacağının müjdesi geldi.

Meo'nun söylediğine göre; Seat Mii'nin elektrikli bir versiyonu olma ihtimali bulunan yeni model, şehiriçi kullanım için ideal olacak. 2016 yılında Barselona'da Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan e-Mii konseptine benzemesi muhtemel model, Volkswagen e-Up'la ortak parçaları kullanacak.

Alman üreticinin kullandığı 82 beygir gücündeki elektrikli motoru kullanacak elektrikli Seat, 210 Nm'lik bir tork değerine sahip olacak. Elektrikli İspanyol'un; 128 km/s maksimum hıza ulaşabilen ve 160 kilometrelik menzil sunan Volkswagen e-Up ile aynı değerleri sunması muhtemel görünüyor.

Luce de Meo'dan gelen başka bir elektrikli otomobil haberi ise daha büyük bir hatchback ile ilgili. Leon boyutlarında bir elektrikli otomobil projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Meo, modelin 2010 duyurula IBE konsepti üzerinde şekilleneceğini söyledi.

Seat'ın bu projesinin de Volkswagen e-Golf'ün alt yapısı üzerinde inşa edilmesi muhtemel görünüyor. Elektrikli Golf'ün 35.8 kWh'lık bataryalarını kullanması beklenen model, tıpkı Alman kardeşi gibi 135 beygir güç ve 300 kilometrelik menzil değeri sunabilir.

3. elektrikli Seat projesi ise VW T-Roc'un olası bir İspanyol ikizi ile ilgili. Elektrikli SUV'larının performans odaklı bir otomobil olacağını söyleyen Luce de Meo, modelin 'convertible' gövde seçeneği ile üretilme ihtimali bulunduğunu söylüyor. 

 

 

İlgili Yazılar