Microsoft’tan yeni işletim sistemi: Windows 10 S

Microsoft, rakibi Google’ın Chrome OS işletim sistemini hedef alan yeni işletim sistemi Windows 10 S’i duyurdu. Rakibi gibi benzer şekilde sadece Windows Store üzerinde bulunan  uygulamalar üzerinden kullanım sağlanacak.

Yeni işletim sistemi üzerine merak edilenleri madde madde sıraladık.

1) Windows 10’un artılarını taşıyor

Windows 10 işletim sistemi piyasaya sürülmesinin ardından Windows 8 kullanan kişi sayısı bir anda ciddi oranda azalmıştı. Bunda kullanım problemleri ön plandaydı. ARM işlemciye sahip PC ve tabletlerde yer alan Windows 8 temelli Windows RT işletim sisteminin yerini alacak olan bu yeni işletim sistemi Windows 10’un artıları sayesinde kullanıcılar tarafından daha çok sevilecektir.

2) Microsoft Store’da uygulamalar yer almaya başladı

Yeni işletim sistemi uygulamalara bağlı olduğu için Microsoft Store önem kazanmaya başladı. Instagram, Netflix, Photoshop Express gibi önemli uygulamalar şimdiden yerini almaya başladı. Fakat Spotify gibi uygulamalar içinse biraz daha beklemek gerekecek.

3) Edge kesinlikle Internet Explorer’dan daha iyi

Madem Spotify yok ne yapmak lazım? Windows 10 S’te Spotify’ı kullanmak için internet tarayıcısını açtığımızda Microsoft’un yeni web tarayıcısı Edge karşımıza çıkıyor.

Yerine geldiği Internet Explorer’dan daha iyi çalışan Edge’i, Google Chrome ile Safari arasında konumlayabiliriz.

4) Word, Excel ve Powerpoint kullanıcıları bekliyor

Office ve Microsoft ayrılmaz iki parça. Elbette Windows 10 S’te de Office programı yer alıyor. Kullanıcılar dilerse programın mobil versiyonunu yükleyebilir, Office 365’i yüklemek isterse ödeme yapıp kullanıma devam edebilir.

5) Yükseltmek mümkün

Windows 10 S eğer ihtiyaçlarınıza cevap vermeye yeterli gelmiyorsa 49 dolar karşılığında Windows 10 Pro’ya geçmek mümkün.

6) Windows 10’un sevdiğimiz özellikleri burada

Windows 10 S’te Windows RT’de karşımıza çıkan en önemli problemler çözülmüş. Neydi peki bu problemler? Windows 10’da karşımıza çıkan Paint 3D, Xbox Play Anywhere gibi sevdiğimiz özellikleri kullanmak mümkün olacak. Ayrıca bu özellikler Microsoft tarafından optimize edildiği için cihazın bataryası daha uzun süre dayanırken performans açısından da daha verimli.