4 adımda akıllı telefonunuzda kaliteli müzik dinleyin

MP3’ün tarihi tozlu sayfalarına gömüldüğü günümüzde müzik kalitesi daha fazla önem kazanmaya başladı. Kullanıcıların mobil cihazlarında da kaliteli müzik dinlemesi için dikkat etmesi gereken 4 küçük ama önemli detayı bir araya getirdik.

Müzik uygulamanızı kontrol edin

Kullanımda olan birçok müzik uygulaması dinlediğiniz müziğin farklı kalitede dinlenmesine imkan tanıyor.Bunun için uygulamanın ayarlar bölümünde bulunan “ses kalitesi” bölümünden en üst seçeneği tercih edebilirsiniz. Fakat bu seçeneğin internetinizi daha fazla tüketeceğini unutmayın.

Equalizer uygulaması edinin

Müzik uygulamanız dahili equalizer seçeneği sunmayabilir. Burada akıllı telefonların uygulama marketlerinde bulunan equalizer uygulamalarına göz atabilir.

Android cihaz kullanıcıları için  Music Volume EQ ve Equalizer & Bass Booster, iOS cihaz kullanıcıları için ise Equalizer by Audioforge ve EQu başarılı seçenekler arasında.

Çıkışı yükseltin

Digital to analog converters isimli DAC üniteleri dinlediğiniz müziğin kaybolan kalitesini geri kazanmanız için ideal bir yöntem. Fakat DAC ünitelerinin boyutları mobil kullanım için pek uygun olmayabilir.

Cihazlarınızı değiştirin

Dinlediğiniz müziğin kalitesi kadar dinlediğiniz cihazlar da müzik kalitesinde önemli rol oynuyor. Yüksek çözünürlük veya 24-bit ses çıkışına sahip çeşitli mobil telefonlar ile kaliteyi bir adım ileri taşıyabilirsiniz. Benzer şekilde alacağınız kaliteli bir kulaklık da farkedilir değişiklik yaratacaktır.

İlgili Yazılar