HTC U11’e ait merak edilen her şey

HTC yeni amiral gemisi U11 bu sabah gerçekleşen etkinlikte tanıttı. Şimdilik 2017’nin en yeni amiral gemisi olan bu modele ait merak edilenleri madde madde sıraladık.

Sıkılabiliyor

Evet doğru duydunuz. HTC U11, dünyanın ilk sıkılabilen telefonu unvanına sahip. Peki HTC neden böyle bir yola başvurmuş?

HTC U11’in her iki yanında dokunmatik hassasiyetli paneller bulunuyor. HTC’nin Edge Sense adını verdiği bu paneller kişiselleştirilebiliyor. Dilerseniz buraya uygulama atayabilir veya Google Assistant’ı devreye almanızı sağlayabilir veya selfie çekmeniz için kameranızı ayarlayabilirsiniz.

Şimdilik bu özellik ile her uygulama çalışmıyor. Eğer uygulama geliştiriciler bu özelliği “kullanılabilir” olarak görürse uygulamalarında buna uygun değişiklik yapacaktır.

Renkli cam kasa

Eski HTC modellerine baktığımızda metal kasaya sahip modelleri görmeye alışmıştık. Diğer firmalar gibi HTC de artık cam yüzeye sahip kasaya eçiş yamaya başladı. 2016’da tanıtılan HTC U Ultra modelinde de bunu görmüştük. Liquid Surface olarak adlandırılan bu cam yüzeyler HTC U11 ile birlikte farklı renklere kavuştu.

HTC U11, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White, Amazing Silver ve Solar Red isimli 5 farklı renk seçeneğine sahip. Canlı renk seçenekleri sayesinde U11’in dikkat çekmemesi imkansız gözüküyor. İlk etapta Solar Red renk seçeneği ise satışa sunulmayacak.

Alexa desteğine sahip

Kişisel asistan özelliği artık neredeyse her telefonda karşımıza çıkıyor. Fakat HTC birçok rakibinden farklı olarak iki asistan ile rekabete katılıyor.

Google Asistant özelliğinin dışında U11, Amazon Alexa desteğine de sahip. Temmuz ayında gelecek olan güncellemeyle birlikte Alexa’yı kullanabilecek olan HTC U11, Echo ve Echo Dot gibi ürünlerle de iletişim halinde olacak.

Güç sizinle olsun

Galaxy S8’de karşımıza çıkan Qualcomm’un en yeni işlemcisi Snapdragon 835 burada da görev alıyor. Akıllı telefon pazarının en kuvvetli işlemcilerinden biri olan bu işlemci HTC U11’de de karşımıza çıkıyor.

4 GB RAM ile gelen U11’i dilerseniz 6 GB RAM’li versiyonuyla da alabiliyorsunuz. Dahili hafıza konusunda ise 64 GB ve 128 GB versiyonları bulunuyor. HTC ayrıca microSD kart yuvasını da ekleyerek yüksek veri saklamak isteyenleri memnun etmeyi başarıyor.

Bu güçlü telefon 3000 mAh bataryadan enerjisini alıyor. USB-C üzerinden hızlı şarj olan bu cihaz ile priz aramadan günü bitirmeniz mümkün gözüküyor.

QHD ekran ile geliyor

4K çözünürlüğe sahip ekranlar yavaş yavaş akıllı telefon piyasasını da etkileyecek ama HTC bunun için biraz daha vaktin olduğunu düşünüyor. 2K/QHD/2560×1440 çözünürlüğe sahip olan 5.5 inç boyuta sahip.

Ekranın alt kısmında ise parmak izi okuyucusuna sahip ana ekran tuşu bulunuyor. Bu tuşun iki yanında ise Android cihazların olmazsa olmazı “geri” ve “son” tuşları bulunuyor.

Telefonun arkasında tek kamera var

HTC arka kamera konusunda da gelenekselci davranmayı tercih etmiş. Diğer amiral gemilerinde görmeye alıştığımız çift arka kamera yerine 12 MP çözünürlüğe sahip tek lens kullanmayı tercih etmiş.

HTC’nin son nesil Ultrapixel teknolojisine sahip olan bu cihaz bu sayede odaklanmayı çok hızlı gerçekleştirebiliyor. Optik ve elektronik görüntü sabitleyicileri sayesinde U11’in kamerasını kullanmak daha kolaylaşıyor.

Kameranın video performansı ise 4K / 30fps ve slow-mo 1080p /120 fps olarak açıklandı.

Ses tutukunlarını sevindirecek

HTC, U11’de tıpkı iPhone 7 ve HTC U Ultra’da olduğu gibi geleneksel kulaklık girişine yer vermemiş. Kullanıcılar Bluetooth veya USB-C üzerinden bağlantı kuran kulaklık ile cihazlarından müzik dinleyebilecek. Fakat HTC diğer modellerde sunulan basit kulaklık yerine aksine tek dokunuşla eşleşen ve gürültü engelleyiciye sahip kulaklığı tüketicilerin beğenisine sunuyor.

U11’in ses tutkunlarını mutlu edeceği bir diğer özelliği ise 24-bit yüksek çözünürlüklü ses desteğine sahip olamsı. Bu özellik Spotify’dan müziğini dinleyenler için çok anlam ifade etmeyebilir.