Sphero’dan Şimşek McQueen’e özel oyuncak

Sphero 2 yıl önce The Force Awakens çılgınlığının zirve yaptığı dönemde ikonik BB-8’in interaktif oyuncağını ortaya çıkarmıştı. Sphero şimdi ise Disney ile işbirliğine imza atarak Cars filminin yıldızı Lightning McQueen namıdiğer Şimşek McQueen’in özel oyuncağını çıkardı.

Bluetooth aracılığıyla iOS/Android uygulaması üzerinden kontrol edilebilen Lightning McQueen, 40 dakika boyunca kullanmanıza imkan tanıyor. Yaklaşık 10km/s hıza ulaşabilen Lightning McQueen’i en fazla 10 metre uzaklıktan kontrol edebiliyorsunuz.

Buraya kadar bir çok oyuncakta karşşımıza çıkan özellikler Lightning McQueen’de de yer alıyor. Asıl farklılığı yaratan nokta dokunduğunuzda isze verdiği tepki. Kaputuna, kapılarına veya tavanına dokunduğunuzda tepki veren modelin ön camında yer alan animasyonlu gözleri ve ön tamponunda bulunan ağzı da size tepkiler veriyor.

Özel süspansiyon sistemi sayesinde filmdekine benzer yol tepkileri veren Lightning McQueen’in mimikleri için 6 adet motor görev alırken 5 adet motor da dokunduğunuzda tepkiler vermesini sağlıyor.

Toplamda 450 parçadan oluşan ve gelişimi 17 ayda tamamlanan bu özel modelin satış fiyatı ise 299 dolar olarak belirlendi. Fakat Lightning McQueen hayranlarının bu modeli alabilmesi için yaz aylarını beklemesi gerekli.

İlgili Yazılar