Apple’ın yeni ev asistanı: HomePod

“Hey Siri, bugün hava nasıl” diye sormaya hazır olun çünkü Apple yeni akıllı ev kiti HomePod’u WWDC’de tanıttı. Henüz demo olarak sunulsa da Amazon Echo ve Sonos’un artık çok güçlü bir rakibi var.

Silindirik bir görünümü olan kısa boylu bu hoparlörün üzerinde aynı zamanda yanıp sönen bir ışık bulunuyor. Tasarım açısından Echo’nun tüpe, Google Home’un ise oda spreyine benzediği düşünülürse Apple tam bir ‘hoparlör’ olarak karşımıza çıkıyor. HomePod, beyaz ve uzay grisi renk seçenekleriyle piyasaya sunulacak.

Sonos hoparlörler bu yılın sonunda Amazon Alexa ile çalışmaya başlayacak ancak Apple daha en başından bu iki fikri birleştirerek hoparlör ve sesle kontrolü HomePod’da bir araya getirdi. HomePod, odada bulunduğunuz konumu kısa bir sürede algılayarak sesi buna göre ayarlıyor.

Amazon Echo ve Google Home da müzik çalabilen sanal asistanlar olarak bu teknolojinin öncülerinden ama HomePod’un ana amacının sesle kontrol edilen müziğin kralı olmak. Yani Siri’ye sadece müzik çalmasını söylemekle kalmıyorsunuz aynı zamanda “Şarkıda davulu çalan kim” ya da “Albüm ne zaman kaydedildi” gibi sorular da sorabiliyorsunuz.

HomePod ile ilgili olumsuz tek durum ise fiyatı. Şimdilik ön sipariş aşamasında olan Apple HomePod’un fiyatı 349 dolar olarak açıklandı. Cihazın evinize ulaşması için ise Aralık 2017'yi beklemeniz gerekiyor. 

İlgili Yazılar