Tesla’nın kompakt SUV’u Model Y resmen duyuruldu

Tesla, uzun süredir konuşulan tamamen elektrikli yeni kompakt SUV'u Model Y'yi yayınladığı teaser fotoğrafıyla resmen duyurdu.

California'da düzenlenen basın toplantısında Elon Musk, Model Y için çok heyecanlı olduğunu ve 2019 yılında yollarda görmeyi umduğunu belirtti. Yeni kompakt SUV'u Model Y'yi, Model 3 ile benzer boyutlara sahip yeni bir platformda üreteceklerini söyleyen Musk, planlanan yeni bir üretim tesisinde SUV modellerini üreteceklerini belirtti. ''Model Y'yi Freemont'da üretme imkanımız yok. Yeni bir yer bulmamız gerekiyor.'' diyen Musk, geçtiğimiz günlerde Freemont'da otopark problemi nedeniyle ayaklanma yaşandığını söyleyerek dinleyenleri güldürdü.

Daha önce Model X'te Model S'ten türetilmiş bir dizayn kullanmalarının hata olduğunu kabul eden Musk, yeni otomobilin Model X'ten daha iyi bir tasarımla ortaya çıkacağını söyledi. Musk'ın söylediklerine bakılırsa Model Y, sedan bir otomobilden evrilmiş tasarımdan çok daha 'SUV' gibi görünecek.

Önümüzdeki aylarda model hakkında daha fazla bilgi vereceğini söyleyen Elon Musk, en yakın tarih olarak Eylül ayını işaret etti. 

 



 

İlgili Yazılar