2013 Chromebook’un yılı oldu

chromebook

Chrome OS ile çalışan bilgisayarlar popülaritesini artırmaya devam ediyor. 2013 bilgisayar ve tablet satışlarına göz atan araştırma firması NPD’nin açıkladığı yeni verilere göre, bu yıl ABD’de satılan her beş dizüstü bilgisayardan biri Chromebook’tu.

NPD, 2013’te 14,4 milyon civarında Chromebook satıldığını belirtiyor. 2012’de bu satış rakamından çok uzakta olan Chrome OS’lu bilgisayarlar, son günlerini yaşadığımız bu yılda satılan dizüstü bilgisayarın yüzde 21’ini oluşturuyor. Geçen yıl, PC pazar payı yalnızca 0,2 olan Chrome OS’lu bilgisayarlar, 2013’ü yüzde 10 civarında bir pay ile bitiriyor. Üstelik, şu an Chromebook üreten firmaların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor; Google, HP, Acer ve Samsung. Önümüzdeki yıl LG de hepsi bir arada Chromebook‘u ile bu gruba katılacak.

Chromebook’ların yükselişi her ne kadar etkileyici derece olsa da, PC pazarının geneli çok daha büyük ve şu an için pazarda dikkat çeken bir gelişme olmaktan öteye gidemiyor. Ancak, bu yükseliş grafiği sürekli olursa, 2014’ün son günlerinde çok daha farklı veriler üzerinden konuşuyor olabiliriz.