MacBook Pro 2013

macbook pro

Apple 13 inç ve 15 inç MacBook Pro’larını güncelledi. Biz bu bilgisayarlardan daha güçlü ve daha uzun pil ömrüne sahip olmalarını bekliyorduk; istediğimizi aldık. Güzel sürpriz ise, Retina MacBook Pro’nun bir önceki MacBook Pro’dan daha uygun fiyatla satışa sunulacak olması.

Evet farkındayız, “Apple kendinde mi?” diye merak ediyorsun. Önce yeni işletim sistemi OS X 10.9 Mavericks‘i ücretsiz olarak sundu, şimdi de Retina MacBook Pro’yu bir önceki neslinden daha uygun fiyatla satışa çıkarıyor. Ayrıca dikkat çekici bir gelişme var; Retina ekranlı olmayan Pro’lar henüz güncellenmedi. Bu cihazlar azalarak bitiyor olabilir.

DAHA İNCE, DAHA HAFİF, DAHA GÜÇLÜ

13 inç MacBook Pro 2013 modeliyle Retina ekrana sahip olmaya devam ediyor. Değişen ise Intel’in çift çekirdekli Haswell işlemcisi ve yine aynı güzellikte ve buna entegre olan IRIS grafik teknolojisi. Apple, yeni MacBook Pro’nun bir önceki nesle göre ‘yüzde 90’a kadar’ daha hızlı olacağının garantisini veriyor. Pil ömrü de geliştirilen özellikler arasında yer alıyor. Apple etkinlikte, yeni MacBook Pro’ların 9 saat pil ömrü sunacağını söyledi.

2013 model gıcır gıcır MacBook Pro ayrıca Thunderbolt 2 desteğine, 1080p FaceTime kameraya, dahah ızlı 802.11ac “Gigabit” WiFi’a sahip. Daha hafif ve bir önceki neslinden 0,7 inç daha ince. Yeni MacBook Pro’lar dün gece ücretsiz olarak sunulan OS X 10.9 Mavericks önyüklü olarak geliyor. Core i5’li modeli 1299 dolardan başlıyor.

Yeni 15 inç MacBook Pro ise dört çekirdekli Intel Crystallwell işlemci ve IRIS Pro grafikler ile donatılmış. 13 inçlik modelde olduğu gibi bunda da daha hızlı kablosuz internet bağlantısı bulunuyor ve ayrıca PCie depolamaya sahip. Pil ömrü ise 8 saat olarak açıklandı. 15 inçlik model 1999 dolardan başlıyor.

İlgili Yazılar